Wired Digital kjøper Reddit

Norsk Reddit Sent tirsdag kveld norsk tid ble det bekreftet at den populære sosiale bokmerketjenesten Reddit er kjøpt opp av Condé Nast-eide Wired Digital, det er ikke kjent hvilket beløp de har måtte punge ut med.

– Vårt mål er å styrke vår posisjon på Internett gjennom ervervelser og innovative kompaniskap, uttalte Steve Newhouse fra Condé Nast etter oppkjøpet.

Condé Nast, som i tillegg til å eie Wired Digital også eier en rekke andre nettsteder og tjenester, som for eksempel Epicurious.com og Style.com, sier de vil innlemme Reddits sosiale bokmerketjeneste og Web 2.0-teknologi i flere av sine andre nettbaserte tjenester. Mens vi i dagens artikkel fra TechCrunch kan lese at Reddit selv vil bli drevet videre som et frittstående nettsted. TechCrunch melder også om at Reddits fire fulltidsansatte skal beholde jobbene sine, men vil bli flyttet over til Wireds kontorer i San Francisco hvor de skal være en del av Wired Digital.

Condé Nast har allerede tatt i bruk Reddits teknologi til å lansere Lipstick.com. Som besøkende vil se, er tjenesten merkbar lik Reddit.com, men når det kommer til innholdet, opererer den innen en helt annen sjanger – for på Lipstick.com er det av alle gode ting ting kun meningen at det skal postes lenker til sladder om kjendiser. Altså, en sosial kjendissladder-bokmerketjeneste! Hvorvidt det faktisk er et marked for noe slikt, skal jeg ikke uttale meg om, men må få lov til å si at jeg synes det virker en smule søkt …

Hva er Reddit?

Reddit er en sosial bokmerketjeneste startet i 2005 av Steve Huffman og Alexis Ohanian, senere sponset økonomisk av Y Combinator, som på kort tid har utviklet seg til å bli et svært populært nettsted som i dag har omtrent én million unike brukere i måneden.

Tjenesten går ut på at brukerne poster lenker til innhold på Internett, gjerne spennende nyheter eller artikler som utmerker seg på en eller annen måte, andre brukere kan deretter stemme lenkene opp eller ned. Lenker som får mange positive stemmer havner høyt opp på forsiden, mens lenker med mange negative stemmer havner langt ned på en eller annen underside hvor de sammen med andre uinteressante lenker ligger å samler støv.

Videre får brukerne som har sendt inn lenker en såkalt karma, som er et antall poeng basert på om innsendte lenker har fått mange positive eller negative stemmer.

I tillegg til dette kan brukerne diskutere lenkene ved å poste kommentarer til dem, samt stemme hverandres kommentarer opp og ned, og på denne måten filtrere innholdet i diskusjonene på samme måte som lenkebidragene ellers.

Norsk Reddit

Som en konsekvens av at digi.no-journalisten Anders Brenna, sammen med flere andre, etterlyste en norsk versjon av Reddit, ble den norske no.reddit.com opprettet 23. februar i år. Kort tid etter skrev han en artikkel om Reddit på digi.no, og det ble som en følge av det ganske mye aktivitet på den norske Reddit-siden, men det varte kun noen dager før aktiviteten kjapt dabbet av – og i dag kan det virke nærmest helt dødt på no.reddit.com.

At den norske delen av Reddit ikke har vært noen suksess, har nok lite å si i forhold til oppkjøpet, for reddit.com er i seg selv en stor suksess, og er med sine én million unike brukere i måneden sannsynligvis den neststørste sosiale bokmerketjenesten av dette slaget, kun overgått av Digg.com.

Det skal bli spennende å se om den norske delen av Reddit overlever oppkjøpet, for med kun en håndfull brukere eller kanskje enda mindre, er den kanskje ikke særlig interessant for de nye eierne …

Kilder: Wired News: Wired Digital Acquires Reddit og Business Wire: Wired Digital Acquires Reddit.com.

3 thoughts on “Wired Digital kjøper Reddit”

  1. Det er ganske synd at den norske Reddit siden ikke har tatt av. Jeg føler ihvertfall at vi trenger en slik nettside i Norge.
    Kanskje det ville blitt mer populært hvis noen nordmenn lagde en egen helt norsk tjeneste?
    Jeg prøver ihvertfall fortsatt å legge inn noen lenker i ny og ned, og det ser jeg at du også gjør.
    Fin artikkel, BTW.

Comments are closed.