Windows Vista er ferdig

Windows Vista Sent onsdag kveld norsk tid meldte Microsoft at utviklingen av deres neste operativsystem, Windows Vista, er ferdig, og at den nå blir sendt ut til PC-produsenter verden over, deretter vil den havne i butikkhyllene fra 30. januar 2007.

Windows Vista er altså enda ikke klar for privatmarkedet, men vil i tiden frem til 30. januar være tilgjengelig for PC-produsenter som trenger tiden til å teste den mot sin maskinvare, samt for kunder med volumlisenser, deretter blir den tilgjengelig for privatmarkedet fra 30. januar.

For mange i bransjen var det nok et slag i ansiktet at Windows Vista ikke ble klar innen julehandelen, men det er mulig at det ikke vil ha den store innvirkningen på salget allikevel, for Microsoft har lovt gratis oppgradering til Windows Vista for alle som kjøper «fullversjonen» av Windows XP i denne perioden.

Les mer om Vista-lanseringen på Microsoft PresPass, Windwos Vista Team Blog og IEBlog. For mer detaljert informasjon anbefaler jeg Wikipedias artikkel om Windows Vista.

Kilde: LarsOlofsson.se: Windows Vista är färdigt.