Windows Live Search går ut av beta

Windows Live Da Microsoft i mars måned lanserte betaversjonen av Windows Live Search uttalte de at de jobbet med å slå sammen alle sine forskjellige tjenester til én enkelt tjeneste, og i dag lanserte de omsider den ferdige utgaven av Windows Live Search (Live.com).

Etter å ha vært omtrent et halvt år i betaversjon lanserte omsider Microsoft Windows Live Search‘ ferdige utgave, og i dagene som kommer skal den erstatte MSN Search, Microsofts forrige søkemotor, over hele verden. Men da IT-nytt sjekket ut MSN Norge sin startside, var det fortsatt det gamle MSN-søket som stod oppført på forsiden, men det vil altså bli erstattet med Windows Live Search om kort tid, sannsynligvis allerede innen noen få dager. Dog, den norske versjonen eksisterer allerede, og du finner den på www.live.com/?mkt=nb-no.

Bildesøket til Windows Live Search er kanskje det som har fått de største endringene, for tidligere ble det levert av PicSearch, mens Microsoft nå har tatt i bruk en egenutviklet motor for bildesøkene. Det er faktisk et ganske spesielt søk, og veldig annerledels fra det vi er vant til. For mens man i andre søkemotorer vanligvis må klikke seg videre i resultatene med en «Neste»-lenke, eller på et sidenummer (fra 1-10), så har man ikke noe slikt her, det hele foregår kun ved å skrolle nedover, for eksempel med musens skrollehjul. Slik skal man kunne skrolle seg gjennom tusenvis av bilder. Men tror du det fungerte da jeg testet? Neida! Det totalkrasjet nettleseren jeg benytter, noe som verken gjorde meg imponert eller i noe videre godt humør …

Kilder: Reuters: Microsoft to launch «Windows Live» search engine og Search Engine Watch: Microsoft Upgrades Live Search Offerings.

3 thoughts on “Windows Live Search går ut av beta”

 1. Bildesøket går tregt men fungerer her. (Firefox, Linux). Forøvrig virket det ikke som om det var noe nyskapende med søket.

 2. Sidene mine scorer høyere i den nye live søkemotoren enn hos Google, så jeg kan vel innrømme jeg liker dem litt.
  Skal fortsatt mer til for å få meg til å skifte fra Google og Sesam.

 3. Microsofts Live.com er ute. Virkelig ute.

  Microsofts mye omtalte Live.com er ikke lenger i beta, men man kan lure på om den ikke burde forbli i beta en god stund til…
  Det de har lansert er:
  Et generelt søk og et bildesøk som er dårligere enn Google sine.
  En kart-tjeneste dårligere…

Comments are closed.