W3C lanserer en universell validator

Unicorn Frem til i dag har webutviklere som er nøye med å skrive standardkonform kode vært nødt til å bruke flere forskjellige validatorer for å teste nettsidene sine, en validator for HTML, en for CSS, og enda en for å sjekke om sidene inneholder døde lenker, og slik har det fortsatt – men dét blir det slutt på nå!

Med Unicorn, den nye universelle validatoren fra W3C, kan man endelig utføre alle testene på en gang, i én enkelt operasjon. Dog, versjonen som i dag ble gjort tilgjengelig er kun en demoversjon, og man kan ikke forvente at den fungerer tilfredsstillende på alle nettsider enda. IT-nytt var for eksempel ikke i stand til å teste sine egne sider, og ved å teste flere andre viser det seg at det er svært mange som ikke lar seg validere, det kan kanskje virke som om det ofte kun gjelder nettsider som ligger plassert på servere i Norge. Men demoversjonen gir oss i hvert fall en liten smakebit av det vi har i vente, og selv synes jeg det skal bli veldig kjekt å kunne sjekke nettsidene jeg lager på ett sted, det blir tidsbesparende det!

Demoversjonen av Unicorn finner du på qa-dev.w3.org/unicorn.

Det blir også oppfordret til at så mange som mulig gir tilbakemeldinger på hva som ikke fungerer og andre feil man måtte finne, og det er satt opp en offentlig bugzilla database og e-postliste til det formålet.

Da er det bare å glede seg til den endelige versjonen blir lansert. Hvem vet, nå som det kommer til å bli så mye enklere og mindre tidkrevende å validere nettsider, så vil det kanskje ha en positiv påvirkning på webutviklere flest – at det blir flere som oppdager verdien av å skrive standardkonform kode? Det håper jeg i hvert fall!

Kilde: W3C QA Weblog: Unicorn Sighting (public preview).

1 thought on “W3C lanserer en universell validator”

  1. Meget spennende – jeg har lenge lurt på hvorfor dem ikke har laget noe slikt. Jeg for min del var inderlig lei av å måtte teste hver enkelte lille ting.
    “Validated by Unicorn” .. Det blir gøy : )

Comments are closed.