Vil styrke nettbankkundenes rettigheter

Karita Bekkemellem Grete Fossbakk tapte nesten en halv million kroner da hun tastet feil kontonummer i nettbanken. Banken hennes, Sparebank1 Nord-Norge, fraskriver seg ansvaret. Nå vurderer forbrukerminister Karita Bekkemellem (avbildet til høyre) å styrke kundenes rettigheter hvis de gjør feil i besøk i nettbanken.

Oslo (NTB): Forbrukerminister Karita Bekkemellem (Ap) vurderer å styrke kundenes rettigheter hvis de gjør feil under besøk i nettbanken.

Bakgrunnen for utspillet hennes er en sak i Dagens Næringsliv lørdag om hvordan Grete Fossbakk skulle overføre 500.000 kroner til datteren. Hun tastet ett tall for mye i kontonummeret, og pengene endte i stedet opp på kontoen til en sosialklient i Oslo. Ingen av de involverte bankene vil ta på seg ansvaret for tapet.

Bekkemellem synes saken er så alvorlig at hun vil ta kontakt med Justisdepartementet for å få det til å se nærmere på finansavtaleloven, som styrer hva bankene skal gjøre i tilfeller ved feil og misbruk av konto.

– Denne enkeltsaken er utrolig viktig. Mange blir nok overrasket over at systemet ikke er mer sikkert. Å gjøre en slik feil som Grete Fossbakk gjorde, betyr ikke at du er omtrentlig, men at du rett og slett handler i god tro. Slik banktjenestene har utviklet seg i dag med større og større egeninnsats, tror jeg de fleste av oss tenker at vi også har noen rettigheter hvis en feil skjer, sier Bekkemellem til Dagens Næringsliv.

Hun mener Kredittilsynet, bankforeningene og Bankklagenemnda må se på hvordan de kan utforme tryggere kjøreregler for betaling over nett. Både Bekkemellem og leder i finanskomiteen på Stortinget, Karl Erik Schjøtt-Pedersen (Ap), mener det må være i bankenes egen interesse å ha et system som gjør at man er trygg når man overfører penger.

2 thoughts on “Vil styrke nettbankkundenes rettigheter”

  1. Krever sikrere nettbankløsninger

    I går kunne vi lese at forbrukerminister Karita Bekkemellem (Ap), vurderte å styrke nettbankkundenes rettigheter, dette i etterkant av saken hvor en kunde tapte en halv million. Nå er finansminister Kristin Halvorsen (SV) også kommet på…

Comments are closed.