Vil sperre skolenes PC-er for nettspilling

Kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) vil ha slutt på at elever bruker skoletiden til pengespill på Internett, og oppfordrer alle landets videregående skoler og folkehøyskoler til å gjøre skolen til spillfri sone.

Oslo (NTB): Lotteritilsynet tilbyr nå utstyrspakker med blant annet plakater, T-skjorter og brosjyrer til alle videregående skoler og folkehøyskoler for å bekjempe spillproblemer. Pakken inneholder også en veiledning om hvordan skolen kan stenge PC-ene for tilgang til spillselskapenes nettsider.

– Skolen skal være en arena for læring og ikke pengespill, sier Djupedal til Aftenposten.

Øystein Djupedal

Han håper samtlige skoler følger oppfordringen om å gjøre skolen til spillfri sone.

– Vi kommer ikke til å pålegge skolene noe, men vi sender ut informasjon om hvordan de kan hindre at det blir spilt på skolen, sier Djupedal.

Kampanjen er utarbeidet av Lotteritilsynet. Tilsynet mener at pengespill er et økende problem i den videregående skolen.

Leder Vibeke Mohn Herberg i Elevorganisasjonen, som organiserer elevene i den videregående skolen, sier at en del elever bruker fritimer og friminutter til spill. Hun mener derfor det er positivt at departementet tar tak i dette.

Men hun understreker at sperring av spillsider ikke alene er nok til å hindre spillavhengighet blant elever.

– Hvis ikke elevene samtidig får god informasjon om hva som skjer når spillingen tar overhånd, så spiller de bare andre steder enn på skolen, sier Mohn Herberg.

(Foto: Kunnskapsdepartementet/IT-nytt.)