Velkommen til IT-nytt!

Asle Ommundsen Jeg erklærer herved IT-nytt, en ny norsk nettbasert IT-avis, for åpnet. IT-nytt blir i første omgang å regne som en lettvekter blant de andre norske IT-avisene, men etter hvert håper jeg å knytte til meg flere faste skribenter innenfor et bredt spekter av emner, og jeg har stor tro på at IT-nytt allerede innen ett år skal kunne konkurrere med de etablerte i bransjen.

IT-nytt er i første omgang ment å være en lettvekter i bransjen, og skal ha en litt annen fokus og prioritering enn det de store norske nettbaserte IT-avisene har i dag, og skal i hovedsak bestå av egne artikler, henvisninger til IT-relaterte artikler i bloggsfæren og til andre norske IT-aviser. Samtlige artikler og henvisninger er åpne for kommentarer fra alle, uten noen form for registrering, men jeg minner om at IP-adressene til samtlige kommentarer blir logget, og ber om at det utvises normal høflighet.

Jeg ber om forståelse for at jeg kommer til å trenge en liten innkjøringsperiode, for eksempel vil det denne første dagen dessverre ikke bli publisert så mange nyheter, men jeg håper at jeg kommer ganske kjapt inn i det, og at jeg kan bli i stand til å pushe ut mange nok nyheter hver dag, etter hvert. I starten blir det nok ikke så mye bredde i temaene, for jeg er begrenset til å skrive innenfor temaer jeg har et minimum av kunnskaper om på forhånd. Dog, dette er slikt som vil bedre seg etter hvert når jeg forhåpentligvis får kontakt med folk som ønsker å skrive for IT-nytt.

Som dere kan se har jeg i første omgang kun opprettet to kategorier i den vertikale menyen til venstre, den ene kategorien, Arkiv, inneholder en komplett oversikt over alle nyhetene, mens kategorien Siste 7 dager burde være åpenbar for de fleste hva inneholder. Etter hvert som tiden går og jeg ser hva slags nyheter som blir publisert, kommer jeg til å opprette flere underkategorier innenfor ymse IT-relaterte emner.

En annerledels nettavis

Men hva skal skille IT-nytt fra de konkurrerende IT-avisene, spør du kanskje? Her er noen punkter:

Webdesign: IT-nytt er designet slik at det skal være brukervennlig for flest mulig, men tilgjengelig for alle. For eksempel så burde mobiltelefonbrukere kunne bruke sidene på en tilfredstillende måte, for ikke å snakke om svaksynte eller blinde personer. Videre validerer alle sidene som gyldig XHTML 1.0 strict, og er forøvrig laget i samsvar med de relevante anbefalte standarder fra W3C.

Kildehenvisning: Det er noe flere av de norske IT-avisene er svært dårlige med, ofte så henvises det ikke til kilden i det hele tatt. IT-nytt kommer derimot til å oppgi kilden til enhver nyhet med en klikkbar lenke.

Reklame: Dette blir en viktig del av IT-nytt, men i motsetning til nettaviser flest så kommer jeg til å prøve å begrense mengden med reklame slik at det ikke blir så altfor mye av det gode.

Stavefeil: Jeg skal ikke nevne navn, men flere av mine konkurrenter har så mange stavefeil i artiklene at det ofte er en sann plage for meg å lese dem. IT-nytt sine nyheter og artikler kommer selvfølgelig ikke til å inneholde unødvendig mange stavefeil.

Bloggsfæren: IT-nytt kommer ofte til å henvise til gode IT-relaterte artikler hos norske weblogger.

Kommentarer og tilbaketråkk: Hos IT-nytt er det åpent for alle som ønsker å poste kommentarer, og dette helt uten noen registrering. Men mer spesielt er det at det er mulig å sende tilbaketråkk (tracback), dette er noe som er svært utbredt blant blogger, men jeg ser ingen grunn til ikke å ta med slik nyttig funksjonalitet som dette, for det behøver ikke å være en blogg for at man skal kunne tilby mulighet for tilbaketråkk, det passer like godt inn i en hvilken som helst nettavis også. Hvis du lurer på hva tilbaketråkk er, så er det en slags form for kommentarer det også, bare som fjernkommentarer. Hvis du for eksempel har skrevet en artikkel på din egen hjemmeside som refererer til eller omhandler en artikkel på IT-nytt, da er det naturlig å sende et tilbaketråkk til den aktuelle artikkelen. URL-en for å sende tilbaketråkk finner du helt nederst under hver artikkel. Hvis du har lyst til å lese mer om hva tilbaketråkk er for noe, så se gjerne Wikipedias engelske artikkel om trackback.

PS! Som allerede nevnt så starter jeg litt forsiktig, og det blir derfor ikke publisert så mange nyheter i dag. Derimot regner jeg med å være i full gang med å pushe ut ferske nyheter i morgen!

17 thoughts on “Velkommen til IT-nytt!”

 1. Hey!
  Dette ser lovende ut! 🙂
  Har et tips:
  Synes leseligheten kan forbedres når man viser en hel artikkel. Sånn det fremstår for meg er det rett og slett for mange bokstaver per linje slik at teksten blir tung å lese. Dessuten er fonten kanskje litt liten.
  Antall tegn på en linje bør ikke være over 60 etter min mening.
  Lykke til videre.
  PS: Er fra Arendal jeg også. 😉

 2. Takk for tilbakemeldingen! Jeg forstår at linjelengden kan virke litt for lang for de av oss som har store skjermer, men jeg tror ikke jeg ønsker å sette noen mindre maksbredde enn det jeg allerede har gjort.
  Husk at kan du gjøre bredden på nettleservinduet ditt mindre, alternativt kan du også øke tekststørrelsen ved å justere innstillingene for tekststørrelse i nettleseren du bruker. Designet på disse sidene er nemlig laget slik at det tilpasser seg, både den bredden du ønsker å bruke og fontstørrelsen du velger.
  Når det er sagt så lover jeg å jobbe med å teste ut forskjellige fontstørrelser og maksbredder etter hvert. Men vær oppmerksom på at du ikke er låst til ett bestemt design, slik som man ofte er vant til at det er på andre tilsvarende nettsteder.

 3. Vel, etter en liten stund i tenkeboksen, så fant jeg ut at du hadde et poeng. Derfor har jeg nå økt tekststørrelsen i innholdsdelen på alle sidene en anelse. Jeg håper det ble litt bedre for deg nå!

 4. Jeg beklager, Kristin, men jeg tror ikke jeg kommer til å tilby RSS-kanaler for kommentarer for hver enkelt individuelle artikkel. Det er selvfølgelig en liten mulighet for at jeg kommer til å gjøre noe slikt i fremtiden, men det får i så fall tiden vise.

 5. Dette blir spennende!
  Men jeg har også to ønsker:
  1. Annen farge (t.eks mørkere grå) på forsiden på besøkte artikler.
  2. Dato (og klokkeslett?) på nyhetene på forsiden.
  Lykke til videre!

 6. Takk for forslagene Sindrejh, jeg skal vurdere de når jeg får tid.

 7. “God knall” Asle O.
  Har vurdert dette konseptet jeg også, men tiden strekker så absolutt ikke til.
  Er dessuten positivt overrasket over utseende på sidene, eneste som jeg vil sette fingeren på er at hele ingressen på forsiden er med fet skrift, slår liksom litt imot meg når jeg titter innom.

 8. Hyggelig at du likte designet, Lennart! Jeg setter pris på alle tilbakemeldingene, men så lenge det ikke er noen kritiske feil som blir påpekt, så kommer jeg nok til å vente noen måneder. Da kan jeg vurdere forslagene og gjøre eventuelle endringer.

 9. Du gjettet rett med at IT-nytt drives med Movable Type, og jeg skal se nøyere på lenkene til tilleggene du henviser til når jeg får tid.
  Når det gjelder min manglende bruk av tankestreker, må jeg bare beklage det. Jeg har nå manuelt gått gjennom nyhetene og satt inn ekte tankestreker i stedet for bindestreker – der de hører hjemme. Som dere ser testet jeg med dette ut bruk av tankestreker i kommentarskjemaet, og det ser ut til å fungere greit ved å holde ALT-tasten nede mens man taster inn 0150. Jeg skal prøve å huske på å bruke ekte tankestreker i fremtiden.
  Takk for den positive tilbakemeldingen, Eivind!

 10. Kjempe! Gleder meg til å se hvordan denne siden utvikler seg. Ser veldig bra ut til nå!
  Hvis jeg absolutt skal pirke på noe må det være favorittikonet, som ser litt på halv åtte ut 🙂

 11. Heisann.
  Flott prosjekt du drar igang, håper dette er noe som kan slå ut itavisen sin oppgulp. Jeg kan kanskje tenke meg å stille som skribent, bare jeg får gjort unna noen av mine andre prosjekter – har dessverre bare 24 timer i døgnet så. Er det noen form for creditt til skribenter? Kanskje en tag i artikkelen?
  Forresten, du burde ha noe mer fargerikt på siden. Mulig det er meg, men jeg blir litt trøtt av å lese på en side hvor alt er svart og hvit.

 12. Svar til Joakim: Det er meningen at favorittikonet skal se slik ut. 😉
  Svar til Dreyer Media: Da du postet kommentaren din hadde jeg informasjon i artikkelen ovenfor om hvilken godtgjørelse jeg ga skribenter, denne informasjonen er nå fjernet. Det er fordi jeg trenger tid til å revurdere hvordan jeg ønsker å satse i forhold til andre skribenter. Om noen uker legger jeg ut mer informasjon til de som ønsker å skrive for IT-nytt. Frem til den tid er interesserte velkomne til å ta kontakt på e-post.
  At sidene ikke er så fargerike er helt bevisst, og jeg tror jeg har klart å lage et design som kan falle i smak hos flest mulig.

 13. Hei!
  Hvordan føler du selv at det har gått siden du startet dette prosjektet?
  Hva med å lage en liten kommentarartikkel og oppsummere litt av erfaringene så langt?

 14. Det har vært veldig mye mer arbeid enn jeg forestilte meg på forhånd, og hvorvidt jeg får skrevet en artikkel om dette avhenger av at jeg faktisk får tid til det …

Comments are closed.