Utvidet svindelbeskyttelse i ny Opera

Opera 9.10 Da Opera Software mandag lanserte en ny versjon av sin prisbelønte og populære nettleser, introduserte de samtidig ny funksjonalitet for svindelbeskyttelse i sanntid. Den nye versjonen er en oppgradering fra versjon 9.02 til versjon 9.10.

Operas nettleser for PC-er er helt gratis, og finnes for både Windows, Mac og Linux.

Hvis du fra før har installert Opera 9 eller nyere, vil du etter hvert få beskjed om den nye versjonen via Operas innebygde funksjon for automatisk varsling av oppdateringer. Hvis du ikke vil vente på at det skjer, klikker du enkelt og greit på «Hjelp» og så på «Se etter oppdateringer».

Hvis du ikke allerede har Opera og har lyst til å prøve den, kan du laste den ned både fra opera.com og fra opera.com/download, for mer informasjon se opera.com/products/desktop.

Svindelbeskyttelse i sanntid

Den store nyheten i versjon 9.10 av Opera er dens nye funksjonalitet for svindelbeskyttelse, og i motsetning til flere av de konkurrerende nettleserne, fungerer den i sanntid. Fordi det stadig opprettes phising-sider, og fordi de legges ned i et like raskt tempo, er det sannsynligvis kun verktøy som beskytter brukerne i sanntid som er gode nok til å gi en reell beskyttelse, slik som Operas nye svindelbeskyttelse gjør.

Den nye svindelbeskyttelsen er en utvidelse av Operas eksisterende funksjonalitet for anti-phising som ble introdusert i versjon 8 av nettleseren, og inkluderer teknologi fra GeoTrust og PhishTank.

Ifølge PhishTank ble det bare i løpet av november måned registrert hele 9.628 unike phising-angrep.

«Svindelbeskyttelsen tilføyer ytterligere sikkerhet på nett ved at den jobber i sanntid for å beskytte Opera-brukere mot de nyeste angrepene», heter det i pressemeldingen fra Opera.

Phishing er en nettbasert metode for å lure brukere til å oppgi personlig informasjon, dette gjøres ved at svindlerne lager nettsider som til forveksling ligner på andre kjente nettsider, som for eksempel til en nettbank. Brukerne blir så lurt til å oppgi personlig informasjon, gjerne ved utsendelse av e-post hvor det oppfordres til å «klikke seg inn på sidene for å «bekrefte» kontonummer, passord og annen personlig informasjon. Dette og andre svindelmetoder kan du lese mer om i artikkelen «Advarer mot smartere datasvindel».

– Kyber-kriminelle er svært aktive i høytiden ettersom flere mennesker da er online for å handle i nettbutikker eller holde kontakt med venner og familie, sa Jon von Tetzchner, konsernsjef i Opera Software. «I Opera jobber vi veldig hardt for å beskytte brukerne av våre produkter. Vi bruker store ressurser på å sørge for at de så trygge som overhodet mulig når de er online. Operas verktøy for svindelbeskyttelse er noe vi har laget sammen med våre partnere for å hjelpe brukerne til å kunne beskytte seg selv.»

Ytterligere detaljer om Operas svindelbeskyttelse finner du på opera.com/docs/fraudprotection.

For en oversikt over hva som er nytt siden forrige versjon, se Opera Changelogs: All platforms.

Kilder: Opera Press Releases og Opera Community.

1 thought on “Utvidet svindelbeskyttelse i ny Opera”

Comments are closed.