Ubuntu 6.10 (Edgy Eft) er lansert

Ubuntu 6.10 Hver sjette måned lanseres det nye utgaver av det populære operativsystemet Ubuntu Linux, og nå er enda en ny versjon klar for nedlasting, det er en oppgradering fra versjon 6.06.1 (Dapper Drake) til 6.10 (Edgy Eft).

Linux-baserte operativsystemer kommer i mange varianter, gjerne kalt Linux-distribusjoner, én av dem er den populære Debian-baserte Ubuntu Linux fra Canonical som nå er lansert i ny utgave. Ubuntu selv kommer også i flere varianter, som Edubuntu som er laget spesielt for bruk i skoler og av elever, Kubuntu som bruker KDE i stedet for GNOME, Xubuntu som er basert på Xfce og egner seg spesielt for eldre og mindre kraftige datamaskiner, samt en server-utgave.

Ubuntu 6.10 (Edgy Eft)

Ubuntu er oversatt til både norsk bokmål og nynorsk, og kan installeres på «vanlige» PC-er og Macintosh-maskiner. Mer informasjon om Ubuntu finner du på deres offisielle nettsted ubuntu.com, for informasjon på norsk anbefaler jeg ubuntu.no.

Den nye utgaven av Ubuntu Linux kan lastes ned gratis fra ubuntu.com/download, mens versjon 6.06 kan bestilles på CD (noe som også er helt gratis).

Mange mener Ubuntu er det mest brukervennlige alternativet for eksisterende Windows-brukere som ønsker å bytte til Linux, noe som også ser ut til å være en av Ubuntus målsettinger, for deres slagord er «Linux for mennesker».

Vurderer du å bytte fra Windows til Ubuntu, men føler du trenger noen argumenter for å bytte, anbefaler jeg artikkelen «Hvorfor Ubuntu er bedre enn XP».

Neste versjon av Ubuntu blir 7.04 (Feisty Fawn) og er ifølge Wikipedia planlagt lansert 19. april 2007.

Kilde: Ubuntu: Canonical Launches New Ubuntu Release for Desktops and Servers.