Tviler på full bredbåndsdekning neste år

Bredbånd Tore Aarønes i Norsk Telecom tror ikke regjeringen kommer til å holde løfte om full bredbåndsdekning fra 2007. Han viser til at det i revidert statsbudsjett kun ble bevilget 50 millioner kroner ekstra til å øke utbredelsen av bredbånd, noe han ser på som en forsvinnende liten sum.

Oslo (NTB): En av landets mest kjente teleeksperter, daglig leder Tore Aarønæs i Norsk Telecom, tviler på at det vil være full bredbåndsdekning neste år, slik regjeringen har lovet.

– Både jeg og andre i bransjen lurer fælt på hvordan regjeringen har tenkt å nå målet om full bredbånddekning i løpet av 2007, sier Aarønæs til Nationen.

Han viser til at det i revidert statsbudsjett er bevilget 50 millioner kroner ekstra fra Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD) til å øke utbredelsen av bredbånd.

– Jeg synes 50 millioner kroner er forsvinnende lite. Det er nærmest som en symbolsk sum å regne. Sverige har brukt helt andre beløp på å bygge ut bredbånd. 50 millioner kroner er bedre enn ikke noe, og det er mulig det er et slags alibi for regjeringen. Men sett med teletekniske øyne, er det som et lite vindpust å regne, sier Aarønæs.

Til sammen er det søkt om 137 millioner kroner til 30 bredbåndsprosjekter.

På spørsmål om hvordan regjeringen har tenkt å oppnå lovnaden om full bredbåndsdekning i løpet av neste år, svarer politisk rådgiver Jørund Leknes i FAD:

– Revidert nasjonalbudsjett for 2006 er ikke det siste budsjettet for å nå målet. Toget har ikke gått. Hva som måtte komme i statsbudsjettet for neste år, kan jeg selvfølgelig ikke gå ut med. Men regjeringen har store ambisjoner om å nå målet om full bredbåndsdekning.

Han viser til at det for hver statlige krone vil bli utløst to kroner fra kommuner og fylkeskommuner, og at det dermed egentlig er snakk om 150 millioner kroner ekstra.

1 thought on “Tviler på full bredbåndsdekning neste år”

  1. 50 millioner til bredbåndsprosjekter

    17 bredbåndsprosjekter som inkluderer 130 kommuner over hele landet har nå fått penger fra fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys, skriver departementet i dagens pressemelding.

Comments are closed.