TV 2-ansatt avslørte kollega på Internett

TV 2 og Wikipedia Navnet på TV 2-reporteren som politiet har trukket inn i terrorsaken ble mandag publisert på det åpne og brukerredigerte nettleksikonet Wikipedia, ifølge IP-adressen ble artikkelen sendt fra en datamaskin hos TV 2 i Bergen.

Oslo (NTB– Einar Olsen): Navnet på TV 2-reporteren som politiet har trukket inn i terrorsaken ble mandag lagt ut på et nettsted i et kvarter før opplysningene ble slettet.

Vedkommende som la ut informasjonen er ikke identifisert, men artikkelen på nettstedet var sendt fra en datamaskin som hører hjemme i TV 2 i Bergen.

– Vi betrakter det som en illojal handling både mot arbeidsgiver og kollegaer å gjøre dette, men TV 2 vil likevel ikke forfølge saken, sier konserndirektør Rune Indrøy til NTB.

Han opplyser at TV 2 mandag hadde et møte med selskapets advokat som ga det råd at det ikke ble gjort noe forsøk på å finne ut hvem den skyldige er.

Vil ikke «snoke»

– Vi er en mediebedrift og ønsker absolutt ikke å bli anklaget for å «snoke» i de ansattes e-post, sier Indrøy.

– Når vi dessuten ikke har jussen på vår side, gir det seg selv at denne saken blir droppet.

Vår advokat tolker rettspraksis dit hen at en arbeidsgiver på forhånd skal ha informert sine ansatte om at kontroll av e-post kan bli gjennomført. Slike ordninger har vi ikke i TV 2, sier Indrøy.

Han legger til at denne saken isolert sett heller ikke vil føre til noen endring i praksis.

Brøt sammen

Det var like over klokken ni mandag morgen at ivrige lesere av nettleksikonet Wikipedia kunne lese navnet på den profilerte TV 2-reporteren. Reporteren skal angivelig ha hatt et forhold til den norsk-pakistanske 29-åringen som nå sitter i varetekt siktet for å ha skutt mot synagogen i Oslo.

Etter hvert ble innlegget fjernet, men på Journalisten.no kollapset nettsiden fullstendig da avisen omtalte det som var skjedd samme morgen.

– Dette er noe av det voldsomste vi har sett, sier vaktsjef i Journalisten.no, Espen Moe, til NA24 Propaganda.

3 thoughts on “TV 2-ansatt avslørte kollega på Internett”

  1. Wikipedia-siden som omtaler journalisten står markert som “låst” og er eneste siden om tv2-journalister som er redigert den dagen, så det er fremdeles mulig å finne ut av det…
    også viktig å få med seg: tv2 sammenligner det å koble login->ip med å snoke i e-post til tilsatte.

  2. Jeg er fullstendig klar over at det kan være enkelt å finne ut av hvem personen er, men jeg synes det er galt å avsløre det. Jeg vil heller ikke godta at noen andre gjør det ved å bruke kommentarskjemaet til IT-nytt, og jeg kommer til å slette slike kommentarer.

Comments are closed.