Tenåringer tatt for nettsjikane

Djevel med spyd To 13 år gamle jenter fra Stjørdal har tilstått grov sjikanering av en vennine på et nettsted de hadde opprettet, til å begynne med skal innholdet ha vært troskyldig, men utviklet seg etter hvert til å inneholde grov mobbing. Politiet ser alvorlig på saken.

Stjørdal (NTB): De to jentene opprettet i vår en nettside hvor de i lang tid sjikanerte en uvitende klassevenninne. Det var den rammede 13-åringen som anmeldte saken torsdag i forrige uke.

– Dette ser vi meget alvorlig på. Hadde de vært over 15 år ville det blitt opprettet straffesak, sier etterforskningsleder Bjørnar Kyllo ved Stjørdal lensmannskontor til Stjørdalens Blad.

Illustrasjonsbilde av mobbing

Han omtaler innholdet på hjemmesiden som grov sjikane og mobbing.

13-åringene tilsto da de ble avhørt. Da hadde politiet allerede fått den amerikanske nettsideleverandøren til å stenge hjemmesiden, og var i ferd med å spore opp jentene.

– Vi tok kontakt med nettstedet som fikk fjernet hjemmesiden fra nettet, og fredag var de to jentene til avhør på lensmannskontoret. De var veldig lei seg og forsto de alvorlige konsekvensene av det de hadde gjort, sier Kyllo.

Saken er oversendt konfliktrådet for videre håndtering. Fredag møtte partene til mekling. Politiet har også orientert barnevernet om de to 13-åringene.

Politiet ser svært alvorlig på slike saker.

– Slike ting har alvorlige konsekvenser for den som blir rammet, og man er fullstendig hjelpeløs. Det er bare politiet som kan stoppe denne type saker, sier Kyllo.

(Foto: Gudmund Årseth. Grafikk: Dennis Cox.)