Telenor og NetCom vil selge Apples iPhone

iPhone Både Telenor og NetCom er i løpende dialog med Apple om å selge Apples iPhone-mobil til norske kunder – Telenor er allerede i full gang med å teste telefonen.

Oslo (NTB): Financial Times meldte onsdag at Apple har inngått de første avtalene utenfor USA om distribusjon av iPhone, med henholdsvis T-Mobile i Tyskland, Orange i Frankrike og O2 i Storbritannia, med salg i fjerde kvartal i år.

Telenor er interessert i å distribuere telefonen på norsk jord, trolig først etter nyttår.

– Vi er i dialog med Apple, men ingenting er bestemt. Det er ikke avklart hvorvidt vi skal distribuere eller tilby denne telefonen til våre kunder, sier informasjonssjef Arild Johannessen i Telenor til Finansavisen.

De tre europeiske telegigantene som har signert avtale med Apple, er så lystne på å selge telefonen at de gir fra seg 10 prosent av omsetningen til Apple.

Johannessen sier dialogen i Norge ikke er kommet så langt at man snakker om deling av omsetning.

– Vi tester telefonen nå, men må nok avvente det som skjer i de store markedene, sier han.

NetCom-kunder slipper å løpe til konkurrenten når iPhone blir tilgjengelig, takket være sine svenske eiere TeliaSonera.

– TeliaSonera har hatt og har kontakt med Apple med tanke på å selge og distribuere iPhone. Vi vil også komme inn under en slik eventuell avtale, sier kommunikasjonssjef Guri Wormdahl i NetCom.

1 thought on “Telenor og NetCom vil selge Apples iPhone”

  1. jeg lurte på når det blir mulig å kjøpe iphone i butikkene i norge, sån som for eksempel på elkjøp osv… å hvor mye vil den egentlig koste?

Comments are closed.