Telenor beskyldes for korrupsjon

Telenor og Kyivstar Telenor beskyldes for urent spill i kampen om makten over Ukrainas største mobilselskap, nå har statsadvokaten i Kiev beordret etterforskning av tre dommere som ga Telenor medhold i en tidligere rettsavgjørelse. – Helt uhørt, sier styreleder Thorleif Enger i Telenor.

Oslo (NTB): Telenor beskyldes for urent spill i kampen om makten over Ukrainas største mobilselskap. «Helt uhørt», sier styreleder Thorleif Enger i Telenor.

Statsadvokaten i Kiev har beordret etterforskning av tre dommere som har gitt Telenor medhold i en tidligere rettsavgjørelse i kampen om Ukrainas største mobilselskap Kyivstar.

Samtidig fikk Telenor torsdag et brev fra Kyivstars andre eier, det russisk eide Altimo, som beskylder Telenor for urent spill, skriver Dagens Næringsliv.

– Helt uhørt. Dette går ikke an. Jeg er rystet over frekkheten i dette brevet, sier Telenors styreleder Thorleif Enger til avisen.

Ifølge oversettelsen av statsadvokatens begjæring, som DN har fått tilgang til gjennom Altimos talsmann Kirill Babaev, fremgår det at de tre dommerne angivelig «bevisst skal ha avsagt en uriktig kjennelse».

Thorleif Enger sier til DN at han ikke ser noen grunn til å sette i verk undersøkelser av forretningsmetodene i Telenor.

– Dette er kun et ledd i et spill, sier han.

I så fall er det et spill som dreier seg om milliardverdier. Verdien på Kyivstar antas å være 30-40 milliarder kroner. Telenor og eieren av Kyivstar, den russiske oligarken Mikhail Friedman, er også største eiere av Russlands nest største mobilselskap Vimpelcom.

Vimpelkom prises på børsen i USA til 12,5 milliarder dollar.