Storstilt tyveri av personopplysninger på nett

Sikkerhet Til nå er fem norske teleoperatører blitt utnyttet av potensielle svindlere. Personopplysningene til minst 140.000 nordmenn er blitt tappet fra Internett i sommer.

Bergen (NTB): – Vi har ikke holdepunkter for å si at organiserte kriminelle står bak, men problemet er at vi ikke kan utelukke det, sier avdelingsdirektør Leif T. Aanensen i Datatilsynet til Bergens Tidende.

I løpet av sommeren er minst fem norske teleoperatører blitt tappet for omfattende personopplysninger. Hvem som står bak er det ingen som vet.

– Noen sitter på en database på over 100.000 navn med adresser, fødselsnummer og kredittsjekk, sier Aanensen.

Tallet på rammede er imidlertid enda høyere, ettersom flere tappinger er blitt kjent den siste tiden. I tillegg til Tele2 og GoBergen, viser det seg at nettsidene til Telenordic, Talkmore og 815 mobil også er blitt misbrukt.

Påtaleansvarlig hos Kripos, Eirik Trønnes Hansen, bekrefter at politiet har gjort beslag av datautstyr i forbindelse med Tele2-saken.

– Vi har fått ransakelsesbeslutning og har foreløpig gjort to beslag. Det er alt jeg kan si så lenge forholdet er under etterforskning, sier Hansen.

Se også Varslet ikke kundene om tyveri av fødselsnumre, Postens nettsider kan lekke personopplysninger og Personopplysninger til 60.000 på avveie.

1 thought on “Storstilt tyveri av personopplysninger på nett”

Comments are closed.