Stor pågang da ComputerCity åpnet ny butikk

Da elektronikkjeden ComputerCity torsdag åpnet en ny utvidet butikk på Alnabru i Oslo, var det stor pågang, og køen strakte seg rundt store deler av senteret. – Med den nye butikken tar vi opp kampen ytterligere på det norske markedet, sier Bengtsson i ComputerCity.

Da ComputerCity på Alnabru i Oslo åpnet sine nye lokaler torsdag, ble det tilbudt flere produkter til ekstra lav pris i anledningen av dagen. Blant annet ble det solgt bærbare PC-er til 4495 kroner og videokameraer og flatskjermer til 1299 kroner.

Nye ComputerCity på Alnabru har dobbelt så store lokaler som tidligere, og skal nå ansette fire nye medarbeidere.

Stor pågang

Kø under åpningen av ComputerCity på Alnabru

Køen strakte seg langt rundt senteret.

– Jeg er helt svett her jeg står, det er en fantastisk kø på utsiden, sier daglig leder i ComputerCity, Martin Bengtsson strålende fornøyd på telefon med IT-nytt.

Han regner beliggenheten på Alnabru som en av de beste i Oslo, og forteller at de med den nye utvidede butikken nå skal ta opp kampen ytterligere på det norske elektronikkmarkedet.

– Ved å bygge ut ComputerCity-butikken på Alnabru, kan vi ansette flere medarbeidere, presenterer et større sortiment av IT-produkter og betjene flere kunder, forklarer Bengtsson.

Etter suksessen torsdag, vil han ikke utelukke at det kan bli aktuelt å utvide med flere butikker i Norge i fremtiden. «Det er fullt mulig», svarer Bengtsson.

– Vi skal utfordre

Han viser til at markedet i Oslo og resten av Norge i dag preges av at det kun finnes to dominerende aktører, og peker til Elkjøp og Expert – dette mener han ødelegger konkurransen og går utover kundene.

– Konkurransen er for dårlig og det går utover kundene. Både priser, utvalg og service vil lide når det finnes for få aktører, sier Bengtsson. «Vi skal utfordre de eksisterende billigkjedene både med lave priser og ved å tilby bedre service, kompetanse og veiledning.»

På spørsmål om det kan bli aktuelt å tilby PC-er forhåndsinstallert med Linux, slik Multicom nylig gjorde, utelukker han ikke at det kan bli aktuelt.

– Ja, hvis etterspørselen blir større kan dette bli aktuelt, men det er for tidlig å si noe nå, sier Bengtsson til IT-nytt.

Også på Internett

Martin Bengtsson åpner ComputerCity på Alnabru

Martin Bengtsson i ComputerCity.

Både Siba-konsernet og ComputerCity er aktive innen e-handel med nettbutikkene siba.no og computercity.no.
På spørsmål om forskjellen på disse, forklarer han at ComputerCity er mer spesialisert.

– Dette er to forskjellige konsepter. Siba har endel andre produkter også, som hvitevarer, mens ComputerCity er mer spesialisert på data og IP-telefoni, svarer Bengtsson IT-nytt.

Siba og ComputerCity

Siba-konsernet er en heleid familiebedrift grunnlagt i 1951 i Gøteborg, og er med sine 57 butikker i Sverige, Danmark og Norge en av nordens største og hurtigst voksende aktører i markedet – i inntektsåret 2005/2006 omsatte konsernet for 4,5 milliarder svenske kroner.

ComputerCity eies av Siba-konsernet og er en av nordens ledende spesialistkjeder for IT-produkter rettet mot både forbruker- og bedriftsmarkedet. I Norge har konsernet åtte Siba-butikker og to ComputerCity-butikker – disse ligger henholdsvis i Sandvika i Bærum og Alnabru i Oslo. (Foto: ComputerCity.)