Stor designkonkurranse fra OpenOffice

OpenOffice og Worldlabel OpenOffice og deres sponsor WorldLabel.com, har annonsert en stor designkonkurranse hvor de gir bort hele 5000 dollar (over 30000 kroner) i pengepremier og andre premier til vinnerne. Men hvis dette kan være noe for deg, er det ingen tid å miste – fristen til å sende inn bidrag går ut allerede i midten av oktober.

OpenOffice er et gratis og åpen-kildekodebasert alternativ til Microsoft Office. Det er en fullverdig kontorpakke som finnes på hele 36 forskjellige språk, inkludert norsk bokmål og nynorsk. I tillegg er OpenOffice kompatibel med Office-formatene fra Microsoft, dette slik at det ikke er noe problem å åpne dokumenter som for eksempel er laget i Microsoft Word i OpenOffice sin tilsvarende tekstbehandler, Writer. Du kan lese mer om OpenOffice i Wikipedia engelske artikkel, eller kanskje aller helst på den norske delen av deres eget nettsted, på no.openoffice.org.

Det er i samarbeid med deres sponsor, WorldLabel.com, som forøvrig står for finansieringen av premiene, at de utlyser designkonkurransen. Med den er de på jakt etter kreative og originale designmaler og grafikk. Den eneste begrensningen er at malene og grafikken som sendes inn må være laget for en av OpenOffice sine store programmer, som Writer, Calc, Draw eller Impress. Det hele fremstår som en svært åpen konkurranse med rom for mange forskjellige typer bidrag, for som de ifølge Slashdot sier: «the sky’s the limit».

Fristen for å sende inn bidrag til konkurransen er satt til den 13. oktober 2006, og vinnerne vil bli offentliggjort den 1. november 2006.

Les mer om konkurransen på OpenOffice.org: Template/Clipart Creation Contest. Se også OpenOffice.org: Documentation Project.

Kilde: Slashdot: OpenOffice.org Design Contest.