Skal diskutere nettbanksikkerheten

FNH og Sparebankforeningen I etterkant av saken hvor en kvinne tastet feil i nettbanken og tapte nærmere en halv million kroner, har FNH og Sparebankforeningen nå satt ned en arbeidsgruppe som skal diskutere mulige løsninger for å bedre sikkerheten i nettbanken.

Oslo (NTB): Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) og Sparebankforeningen har satt ned en arbeidsgruppe som skal bedre nettbanksikkerheten.

Etter at en kvinne tapte en halv million kroner på en tastefeil i nettbanken har flere tatt til orde for en sikrere løsning, blant annet statsrådene Kristin Halvorsen (SV) og Karita Bekkemellem (Ap).

Nå vil FNH og Sparebankforeningen sammen se hva de kan gjøre for å bedre sikkerheten. De ønsker at nettbankkunder skal oppleve banken som en sikker og trygg kanal.

De setter derfor ned en arbeidsgruppe med mandat til å se på mulige tiltak for å forhindre utilsiktede transaksjoner. Arbeidet skal resultere i konkrete anbefalinger til den enkelte bank.

2 thoughts on “Skal diskutere nettbanksikkerheten”

  1. Jeg må si det er ganske kritikkverdig av banken og ikke ha en form for validering av kontonummeret, å fjerne siste siffer kan ikke kalles et sjakktrekk.
    Samtidig som de fikser dette, så kunne de for min del bedret brukervennligheten ved å tillate inntasting av konotnummer med mellomrom. Da blir det i min mening enda mindre sjanse for feil inntasting.

  2. Eivind har utvilsomt rett. Hvis banken har godtatt en ugyldig transaksjon (12-sifret kontonummer) og endret den etter eget forgodtbefinnende, så må de helt klart holdes ansvarlig for fadesen. Hvis damen bare finner seg en dyktig advokat må hun da klare å få pengene tilbake fra banken – selvsagt forutsatt at saken forholder seg slik media forteller. Hvis det er nettleseren hennes, og ikke bankens server, som har kuttet kontonummeret til 11 siffer så står hun nok litt svakere. Det kommer litt an på implementasjonen.

Comments are closed.