Reodorprisen til Falanx Microsystems

Reodorpris 2006 Teknobedriften Falanx Microsystem (ARM Norway) ble onsdag kveld tildelt årets Reodorpris da Innovasjon Norge delte ut priser til de beste i norsk næringsliv – Trondheimsbedriften får prisen på 200.000 kroner for et teknologiprodukt med stort potensial.

Oslo (NTB): Trondheimsbedriften får prisen for sin teknologi for grafikk til håndholdte enheter, blant annet mobiltelefoner.

Reodorprisen er en av næringslivets mest prestisjefylte priser, og Innovasjon Norge delte den onsdag kveld ut for tolvte gang.

Teknologien som Falanx Microsystems har utviklet, inngår i en chip som forbedrer prosesseringsytelsen og grafikken kraftig for mange programmer på håndholdte enheter. Samtidig holder teknologien behovet for strøm, størrelse og kostnader på et minimum. Teknologien har fått oppmerksomhet internasjonalt, og Falanx Microsystems er blitt kjøpt opp av den store aktøren ARM.

Mer info: Innovasjon Norge: Vinnere i norsk næringsliv, ARM Embedded Graphics Solution, Wikipedia: ARM Norway og Wikipedia: ARM Holdings.

1 thought on “Reodorprisen til Falanx Microsystems”

  1. Vel fortjent! De gutta der veit hva de driver med. Får håpe de får til store avtaler med mobilselskapene snart, for chippen deres kommer til å revolusjonere mobil-grafikk like mye som 3D-kortene revolusjonerte PC-grafikk tidlig på 90-tallet.

Comments are closed.