Programvare for datasnoking på eBay

Datasnoking på eBay Programvare som hjelper nybegynnere innen datasnoking er oppdaget for salg på eBay, et nettsted for salg og auksjoner av varer og tjenester – nybegynnersettene for ferske hackere selges i Storbritannia til priser under 70 kroner.

London (NTB): Sikkerhetseksperter har funnet tilbud om CD-er, DVD-er og programvare for ferske hackere. Produktene selges med løfte om at kjøperne skal kunne «bryte seg inn» i andres datamaskiner over nettet.

– Dette er en alvorlig utvikling. Enkelt sagt betyr det at avansert utstyr for snoking gjøres tilgjengelig for nær sagt enhver nettbruker, sier Geoff Sweeney i sikkerhetsselskapet Tier-3 til The Guardian.

Blant produktene som tilbys på eBay er såkalte e-post-bombere, som gjør det mulig å sende tusenvis av søppelposter til nettbrukere verden over. Disse søppelpostene kan også utstyres med datavirus som skaper store problemer på mottakernes maskiner.

Salg av slike produkter er ulovlig i Storbritannia. Parlamentet i London vedtok i fjor endringer i den britiske loven mot misbruk av datamaskiner, slik at det nå er forbudt å selge dataprogrammer som kan brukes til å begå forbrytelser.

For mer informasjon se The Guardian: Novice computer hacking kits found for sale on eBay. (Foto: Crestock/IT-nytt.)

1 thought on “Programvare for datasnoking på eBay”

  1. Vel. Jeg er vel ikke egentlig overrasket. Dessverre har det de senere år blitt enklere og enklere for totalt dataukyndige (nei, man er ikke datakyndig når man kan klikke rundt i Windows og bruke Office og IE) å “hacke” (sic!) seg inn på andre menneskers maskiner, stjele informasjon via ukrypterte nett, sende ut ekstreme mengder søppelpost etc. etc.
    Dette er dog også på en måte en god ting – slike “verktøy” er som regel enkle å beskytte seg mot, og kan nøytraliseres mer eller mindre permanent ved at man implementerer bug-fixer o.l.

Comments are closed.