Postens nettsider kan lekke personopplysninger

Posten Norge Posten Norge har stanset all mulighet for å melde omadressering og bestille oppbevaring av post via Internett, etter at det ble kjent at personlig informasjon kan lekkes og dermed misbrukes.

Oslo (NTB): – Vi fant ut at det er mulig for datakyndige å gå via vår tjeneste og finne fram til personnummeret til personer, dersom man har riktig navn og fødselsdato. Da vi fant ut dette, stengte vi tjenesten umiddelbart, sier pressesjef Kjell S. Rakkenes i Posten Norge til NTB.

Studenter ved Universitetet i Bergen som forsker på ID-tyveri, har ifølge NRK vist fram et program som gjør det mulig for kriminelle å stjele andre personers identitet. Det er blant annet mulig å bestille kredittkort i andre personers navn dersom man får tak i slike opplysninger.

Rakkenes forteller at han ikke er kjent med at noen har klart å misbruke Postens kunders personnumre ennå.

Datatilsynet var i helgen klar på at selskaper som lekker kundeopplysninger på denne måten må stenge tjenesten.

– Men dette er en svakhet ved systemet som vi ikke kan akseptere. Derfor var vi nødt til å stenge tjenesten sist fredag, sier Rakkenes i Posten Norge.

Muligheten for å melde omadressering og bestille oppbevaring av post via Internett er derfor borte fram til en helt ny løsning er klar 1. oktober. Denne løsningen har vært planlagt lenge og innebærer blant annet bruk av pinkoden på skattekortet.

– Dette er et helt sikkert system. Det vi nå må gjøre er å se om vi klarer å utbedre feilen før denne datoen, sier Rakkenes.

For Postens kunder må foreløpig omadressering skje via telefon eller ved å fylle ut en blankett som leveres eller fakses Posten. Blanketten kan imidlertid lastes ned fra Postens nettsider.

For mer informasjon se Postens pressemelding.

2 thoughts on “Postens nettsider kan lekke personopplysninger”

  1. “Dette er et helt sikkert system”
    Haha, akkurat ja, lurer på hvor lang tid det går jeg før noen har funnet feil i postens nye system også…

Comments are closed.