Opera feirer ny teknologi

Opera I forbindelse med at Opera har lagt til sin nye SSE-teknologi (Server-Sent Events) i Opera 9, feirer de med å avholde en konkurranse for webutviklere. Det litt spesielle er kanskje at de lover en premie til alle som deltar!

Med Operas SSE-teknologi er det mulig å uavbrutt sende DOM-events fra en webserver til den besøkendes nettleser, noe som helt åpenbart vil gi webutviklere mange nye og spennende muligheter. Hvis du synes Ajax-teknologi er spennende, da vil du nok bli skikkelig imponert over SSE.

Konkurransen går ut på å lage en Opera Widget som bruker SSE-teknologien. Fristen for å delta er dog svært kort, alle bidrag må nemlig sendes inn innen midnatt søndag 10. september.

Premien er en superkul Opera 9-skjorte, det vil si, minstekravet for å få premien er at Widgeten du lager blir godkjent for publisering på Opera Widgets-siden, noe som ikke burde være spesielt vanskelig om du leverer inn et bidrag som er seriøst ment.

Du kan lese mer om SSE i artikkelen «Event Streaming to Web Browsers». Dessuten har Opera som en demonstrasjon lagt ut en pratekanal som bruker SSE-teknologien.

Mer informasjon til deg som ønsker å delta i konkurransen finner du på Opera Community i posten «Create widgets using Server Sent Events and win a stylish Opera 9 t-shirt».

Kilde: Opera Community: Server-Sent News for you!