Ny norsk startside forhåndslanseres

Abanor og Devidea Det er Devidea som fra før av har stått for utviklingen av den kombinerte startside- og internettkatalogen Yopon, som i går på Webtips.no meldte om at de har «pre-lansert» en ny norsk startside.

Den nye forhåndslanserte startsiden, abanor.no, kommer akkurat som Yopon til å være en kombinasjon av en startside og nettkatalog. Den kommer til å dele database med Yopon slik at alle registreringer i abanor.no også blir registrert i Yopon, og motsatt. Det blir gratis å registrere seg i katalogen.

På Webtips.no skriver de at «den nye startsidens motto forteller mye om målsettingen; – Det meste – for de fleste.»

Skjermskudd av abanor.no

På Devidea.no skrev de tidligere denne måneden om planene med den nye startsiden:

«Ideen med abanor.no kom da vi tidligere i vår forsøkte å kartlegge kvaliteten på norske startsider og kataloger. Vi fant da ganske raskt ut at det var behov og ikke minst marked for en ny gratisportal og gratiskatalog tilpasset dagens Internett og dagens brukere. abanor.no vil derfor utvikles etter strenge webstandarder og hovedfokus under utviklingsarbeidet vil derfor være brukervennlighet, kvalitet, tilgjengelighet samt søkemotorsynlighet.»

Fordi undertegnede syntes det var positivt at Devidea understreket at de ønsket å utvikle abanor.no etter «strenge webstandarder» og også nevnte tilgjengelighet som endel av deres hovedfokus, tok jeg en kjapp sjekk av den tekniske kvaliteten på abanor.no – dessverre ble jeg skuffet:

Når dette er sagt, er det viktig å gjøre oppmerksom på at jeg ikke har tatt en grundig vurdering av nettstedet, og selvfølgelig at det er godt mulig at de har planer om å rydde opp i dette innen den offisielle lanseringen. I så fall venter jeg spent på resultatet, og ønsker dem da lykke til med prosjektet!

Kilder: Webtips.no: Ny norsk startside på trappene og bilde av sitert artikkel på Devidea.no.

2 thoughts on “Ny norsk startside forhåndslanseres”

  1. “abanor.no vil derfor utvikles etter strenge webstandarder”
    Når dem til og med feiler såpass mye på CSS da er dem rett og slett bare amatører.
    De holder visst til i Haugesund ser jeg, kanskje jeg kjenner noen der. Nesten som jeg føler for å avlegge dem et besøk og fortelle dem hvor flinke de er.

  2. En liten sjekk på hvem som stod oppført som eier av devidea.no viser seg jo å være en kjenning av meg som har hjulpet meg med helt andre ting tidligere så jeg får vel prøve å være snill selv om jeg står inne for kritikken 😉
    Det er alt for mange sløve webutviklere anno 2006.

Comments are closed.