Norsk forening tilbyr gratis hosting av WordPress

NorBlogg Hos NorBlogg.net får privatpersoner tilbud om gratis reklamefri hosting av WordPress-blogger, og ikke nok med det, her får man full tilgang til malene og til å installere WordPress-tillegg. Videre følger det med én MySQL-database, e-postkonto, samt full FTP-tilgang.

NorBlogg.net eies og drives av Foreningen Wangen Web (FWW), en forening som gir hjelp til universell utforming av nettsider og som jobber aktivt for å skape en økt bevissthet om tilgjengelighet på nett. IT-nytt har stilt hovedansvarlig bak begge tjenestene, Kristin K. Wangen (avbildet nedenfor til høyre), noen spørsmål om det unike tilbudet fra NorBlogg.net:

Spørsmål: WordPress er jo et svært populært publiseringsverktøy blant bloggere, men det finnes sikkert flere som ikke vet hva WordPress er. Kunne du fortalt oss litt om WordPress og om hvorfor du valgte det som publiseringsverktøy for NorBlogg.net?

Kristin K. Wangen

Svar: WordPress er et gratis script for publisering av blogger og det er mange grunner til at vi valgte akkurat det, så for å nevne noen:

 • Brukevennlighet – Man trenger lite eller ingen forkunnskaper om nettsider eller blogger for å finne ut av det mest grunnleggende, slik som å skrive poster, endre navn på bloggen din, legge til lenker. WordPress har et veldig intiutivt brukergrensesnitt.
 • Fleksibilitet – Man kan stort sett sette opp bloggen akkurat slik man vil ha den med hensyn til utseende og funksjonalitet, men dette krever at man setter seg litt mer inn scriptet, hvilket bringer meg til neste punkt;
 • God dokumentasjon.

Akkurat det siste var viktig for oss for å kunne gi hjelp med scriptet, og for at brukerne våre skulle kunne hjelpe seg selv.

Ellers har jo utviklerne av WordPress vært opptatt av webstandarder og tilgjengelighet helt fra starten av, noe som var viktig for oss i forhold til FWWs hovedformål.

Spørsmål: Man skulle nesten tro at det var for godt til å være sant med gratis hosting av WordPress-blogger, spesielt med tanke på at dere ikke legger ut reklame på bloggene. Finnes det skjulte avgifter, eller er det virkelig helt gratis?

Svar: Vi har ingen skjulte avgifter, både hostingen og installeringen av scriptet er helt, helt gratis.

Vi fant det egentlig meningsløst å legge reklame i bloggene da det vil være enkelt for brukerne å fjerne dette igjen.

Vi vil istedet finansiere tjenesten ved hjelp av tilleggstjenester som da ikke vil være gratis. Disse er enda under utvikling og vil komme i løpet av høsten.

Spørsmål: Hvis man ikke vet hvordan man installerer WordPress, kan man da betale dere for å installere det og for å gjøre bloggen helt klar til bruk?

Svar: Som nevnt før, så installerer vi også WordPress gratis for de som ønsker det. Vi har blant annet laget en egen WordPress-pakke for dette formålet, med noen ekstra temaer (design) og plugins (utvidelser) for å gjøre alt litt lettere for brukerne våre å komme igang.

Spørsmål: Kan du fortelle oss litt om hvorfor du startet NorBlogg.net, og om hvilken rolle NorBlogg.net har i forhold til Foreningen Wangen Web?

Svar: Etter å ha prøvd en del andre gratis bloggtjenester følte vi at det manglet noe, så vi ønsket å lage et tilbud for de som ønsket mer kontroll over sin blogg. Så løsningen ble å hoste fullversjonen av WordPress.

NorBlogg.net kan vel nesten ansees som flaggskipet vårt, og FWW har valgt å drive med WordPress spesielt, da dette er et av de få scriptene vi kan anbefale for folk uten særlig forbehold.

Da har jeg ikke flere spørsmål, takk for at du tok deg tid til å besvare dem, Kristin!

IT-nytt kan ikke annet enn å peke tommelen opp og anbefale NorBlogg.net. Har du lyst til å prøve deg som blogger, så prøv deg på NorBlogg.net!

4 thoughts on “Norsk forening tilbyr gratis hosting av WordPress”

 1. Veldig positivt med en norsk bloggetjeneste som baserer seg på WordPress!
  Det eneste jeg har å utsette på registreringen er at nye brukere som vil ha wordpress installert for seg, må vente noen dager på at dette skal bli gjort (manuelt?).
  “Men jeg vil jo ha bloggen min nå :(“, tenkte i alle fall jeg..

 2. Morsomt prosjekt, men hva i all verden skal dem tjene på dette?
  .. annet enn god PR!

Comments are closed.