NordiCHI 2006 i Oslo nærmer seg

NordiCHI 2006 NordiCHI er en konferanse om brukervennlighet og interaksjon mellom menneske og datamaskin, på programmet i år vil det blant flere andre spennende temaer dreie seg om slikt som tilgjengelighet og universell utforming.

Konferansen som avholdes hvert annet år blir i år avholdt for fjerde gang, den er tidligere blitt holdt i Stockholm (2000), Århus (2002) og Tampere (2004), men i år er det endelig vår tur – NordiCHI 2006 avholdes i Oslo Kongressenter (Folkets hus) fra 14. til 18. oktober.

Det blir et spennende program der det blant annet blir foredrag av Didier Chincholle og Cristian Norlin fra Ericsson og Maria Farrugia fra Vodafone, som med praktiske eksempler skal vise oss hvordan de arbeider med utvikling av tjenester for mobile enheter.

Spesielt spennende blir kanskje Sigrun Lurås og Morten Tollefsens bidrag på vegne av Halogen og MediaLT, som under overskriften «Putting yourself in someone else’s shoes – universal web accessibility», skal ta opp temaer om tilgjengelighet og deltakende design. Blant annet kommer de til å la deltakerne selv få oppleve hvordan det er å bruke Internett ved å la dem prøve ut det samme utstyret som blinde, svaksynte og funksjonshemmede bruker.

Påmelding og priser, programoversikt og andre detaljer du trenger, finner du på nordichi.net.dynamicweb.dk.

Kilder: Dataforeningen: Lær brukergrensesnitt av … og Halogen: Universell webtilgjengelighet …