Nintendo Wii med gratis nettleser fra Opera

Opera Wii Det norske selskapet Opera Software, som er verdensledene på nettleser-teknologi, inngikk i mai i år et samarbeid med Nintendo om å levere sin nettleser til deres Wii-konsoll. Nå melder Opera Watch at Nintendo planlegger å gi bort Operas Wii-nettleser gratis frem til juni 2007.

Nettleseren fra Opera vil bli tilbudt som en valgfri nedlasting, prisen er derimot ikke fastsatt enda, men det spekuleres i at den kanskje blir helt gratis når først diskusjonene mellom Nintendo og Opera avsluttes. Men altså, den blir uansett helt gratis for alle frem til juni 2007.

Ifølge Berit Hanson i Opera, skal Operas nettleser for Wii ha støtte for alle de samme webstandardene som allerede er inkludert i Operas nettleser for PC-er, inkludert full støtte for JavaScript og Ajax. For ikke å snakke om at den inneholder støtte for Flash, noe som er en oppgradering i forhold til den forrige utgaven for Nintendo DS.

(Nintendo melder på sin nettside at de i løpet av dagen i dag, fredag 15. september, vil fortelle oss når Wii lanseres i Norge og hvor mye den kommer til å koste. Ved å følge med på Nintendos norske nettsider kan du selv holde deg oppdatert når denne informasjonen legges ut.)

Kilde: Opera Watch: Nintendo to give away the Wii Opera browser …