Nintendo Wii-lansering

Klokken 13:00 norsk tid åpnet Nintendo dørene til sin pressekonferanse om sin nye konsoll Nintendo Wii, og nå er det Europa som står for tur. Nord-Amerika og hjemlandet til konsollprodusenten, Japan, har allerede hatt sine konferanser og den mest etterlengtede informasjonen som pris og dato har kommet.

I motsetning til sin største Japanske konkurrent Sony, som utsatte Playstation 3 i Europa, så håpet alle europeere at konsollen er å finne i butikker før jul, og dette ser ut til å stemme. Nintendo har også tatt en annen strategi enn sine storebrødre Xbox 360 og Playstation 3 som er fullpakket med next-gen teknologi som HD oppløsninger, neste generasjons DVD formater og ikke minst media center muligheter. Her legger Nintendo sin konsoll seg litt på sidelinjen og tilbyr spilling for en billig penge og nytenking med den nye Wii remoten.

Her i Europa får vi konsollen 8. desember, og en prislapp på 259 euro. Hva prisen blir i Norge gjenstår å se, alt fra 2.000 til 2.500 kroner er realistisk. 15 til 20 spill vil være klare ved lanseringen. Pakken som kommer ut vil også inneholde spillet Wii Sports.

I Japan blir Wii lansert den 2. desember på en lørdag, med en pris på 25.000 yen, noe som er en pris i underkant av 1.500 kroner. De sier også at det vil være rundt 16 spill klar ved lanseringen i Japan.
Nord-Amerika trenger ikke å vente like lenge som Japan, så det tyder på at Nintendo er mer aggressive enn før. De vil få konsollen noe tidligere, altså 19. november, og en pris på 250 dollar som tilsvarer rundt 1.650 kroner. Det er også meldt om at det vil være over 25 spill ved lansering, og det er meldt om at spillet Wii Sports vil følge med konsollen.

Australia får en lansering den 7. desember, og ligger på 400 AUD. Det er meldt om at de får samme pakke som lanseres i nord Amerika.

Nintendo Wii støtter også nettleseren Opera, med et stort fokus på interaktive nyheter og værmeldinger.

Man kan også laste ned spill fra tidligere Nintendo konsoller, andre konsoller og PC, gjennom et system de kaller Virtual Console og hele 30 gamle klassikere vil være klar for nedlasting på lanseringen.

Spillene varierer fra 500yen til 1000yen noe som ligger rundt 40 til 60 kroner. Det er også forventet at det kommer 10 nye spill i måneden.

Kilder: GamesIndustry: Nintendo confirms … og IGN: Live from the European House of Mario