Nettbanker og minibanker nede i tre timer

Utilgjengelig nettbank En datafeil førte tirsdag til at de fleste norske nettbanker, minibanker og betalingsterminaler var nede i tre timer. I 17-tiden den samme dagen var de fleste minibankene i drift igjen, mens nettbankene var i drift fra klokken 17:30.

Oslo (NTB): Kredittilsynet venter onsdag formiddag en rapport om sammenbruddet i Sparebankenes nettbanker tirsdag ettermiddag, opplyser ansvarlig for Kredittilsynets IT-tilsyn, Frank Robert Berg, til NTB.

Datafeilen som rammet en rekke norske nettbanker, minibanker og betalingsterminaler tirsdag, ble rettet ved 17-tiden, tre timer etter at feilen oppsto.

– Vi har fått en foreløpig orientering som konkluderer med at det inntraff en teknisk kommunikasjonsfeil som må analyseres nærmere før den utløsende årsak er identifisert, sier Berg.

Han er fornøyd med rapporteringen, men sier Kredittilsynet vil legge stor vekt på om feilen denne gang har likhetspunkter med tidligere feil.

– Hensikten med vårt tilsyn er blant annet at tidligere feil ikke skal gjentas. Vi skal påse at tiltakene som iverksettes i ettertid fjerner mulighetene for at samme feil oppstår en gang til, sier Berg.

Informasjonssjef Helge L’orang i EDB Business Partner, som driver disse tjenestene, sier til NTB at feilen ble funnet ved 17-tiden. Feilen oppsto ved 14-tiden.

L’orang har liten lyst til å si hva den konkrete feilen besto i.

– Vi gjennomgår det som er skjedd i ettertid for å finne de grunnleggende og bakenforliggende årsakene. Jeg har ikke lyst til å konkretisere det noe nærmere, sier han til NTB.

1 thought on “Nettbanker og minibanker nede i tre timer”

  1. Jeg var dessverre enn av dem som tapte noen kroner på dette!

Comments are closed.