Nettavisene nektes fortsatt nedlasting

Skatteetaten Etter at Skatteetaten søndag ettermiddag stengte ute åtte nordnorske nettaviser fra å bruke skattesøket deres, nekter de dem fortsatt å bruke søket, samt at de fortsetter å hindre Nettavisen sitt forsøk på å lage en komplett oversikt over skattelistene.

Oslo/Bodø (NTB-Erik Veigård): Skatteetaten vil fortsatt nekte åtte nordnorske nettaviser adgang til skatteetatens søkesider, og Nettavisens forsøk på å lage en komplett skatteliste vil bli hindret.

Søndag ble åtte nordnorske aviser i Harstad Tidende Gruppen stengt ute fra Skatteetatens søkeside, fordi søkene fra samtlige aviser var koordinert gjennom en felles datamaskin (ip-adresse). Det oppfattet Skatteetaten som et forsøk på nedlasting, og ip-adressen ble utestengt fra flere søk.

Noen hundre tusen søk

– Da det skjedde hadde leserne i våre åtte aviser foretatt noen hundre tusen søk, men det var slett ingen nedlasting som foregikk, sier utviklingsredaktør Knut Sætre ved HTG Multimedia til NTB.

Sætre sier han forstår hva som er skjedd, at Skatteetaten har oppfattet at det kom veldig mange søk fra en datamaskin, men han har ingen forståelse for Skatteetatens reaksjon.

– Vi snakker om offentlig tilgjengelig informasjon som er lagt ut på Skatteetatens nettside. Jeg kan ikke forstå at det skal være problematisk at vi vil gjøre det litt lettere for våre lesere å søke der, sier Knut Sætre.

Vil hindre Nettavisen

Informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skatteetaten er ordknapp når hun kommenterer det som er skjedd. Hun sier de nordnorske nettavisene handlet i strid med retningslinjene i ligningsloven, og at den aktuelle ip-adressen derfor ble stengt ute.

Enda mer ordknapp er hun når NTB spør hva Skatteetaten synes om Nettavisens forsøk på å lage en komplett skatteliste som leserne kan søke i. Nettavisen har oppfordret leserne sine til å installere et program på sine PC-er som kan hjelpe Nettavisen til å samle inn informasjonen.

– Jeg vil ikke kommentere hva Nettavisen gjør. Vi har i oppdrag å hindre nedlasting, og det klarte vi i forhold til et lignende opplegg i fjor, sier hun.

1 thought on “Nettavisene nektes fortsatt nedlasting”

  1. Åtte nettaviser stevner skatteetaten

    Etter at skatteetaten søndag 8. oktober sperret skattesøket til åtte nordnorske nettaviser grunnet mistanke om ulovlig nedlasting, går nå de berørte nettavisene rettens vei for å få åpnet søket igjen. – For oss er det en prinsippsak, sier …

Comments are closed.