Multicom starter salg av Linux-PCer

Multicom med Ubuntu Som den første i Norge starter i dag Multicom salget av PCer med operativsystemet Linux, mer nøyaktig den populære distribusjonen Ubuntu. I første omgang blir den kun levert på en stasjonær modell, men selskapet vil allerede fra høsten lansere bærbare med Linux.

Linux-baserte operativsystemer kommer i mange varianter, gjerne kalt Linux-distribusjoner, én av dem er den populære Debian-baserte Ubuntu Linux fra Canonical. Ubuntu er et gratis alternativ til Microsoft Windows, og mange mener den er det mest brukervennlige alternativet for eksisterende Windows-brukere som ønsker å bytte til Linux.

Når Multicom i dag har startet salget av PCer med Linux, er det som den første norske nettbutikken, og daglig leder i Multicom, Tron Atle Løvig legger ikke skjul på at han er stolt – noe han åpenbart også har all grunn til å være.

– Vi har lang og bred erfaring som PC-leverandør, og streber alltid etter å være på offensiven. I vår bransje er det viktig å ligge et lite steg foran, sier Løvig.

Han kan fortelle at etterspørselen etter Linux-PCer har økt den siste tiden, men tror ikke det skyldes misfornøyde Windows Vista-brukere, men heller at Linux er blitt mye bedre.

– Vi har nok ikke merket noen økning på grunn av Vista, men heller fordi Linux begynner å bli veldig bra – noe vi jo ser selv også, sier han til IT-nytt.

På spørsmål om de også kommer til å lansere bærbare modeller med Linux, svarer han bekreftende.

– Vi ser det litt an på bærbart, så kommer vi til å lansere bærbare med Linux utover høsten.

Den nye modellen er allerede i salg, og leveres med Ubuntu 7.04 og OpenOffice ferdig installert. OpenOffice er et gratis alternativ til Microsoft Office, og er akkurat som Ubuntu basert på fri programvare.

Maskinen, en Multicom 135 Budget, leveres med 1 GB minne, 300 GB harddisk og en Intel Celeron 3.2 GHz prosessor, og koster ikke mer enn 3000 kroner. For mer informasjon se produktsiden til modellen hos Multicom.

3 thoughts on “Multicom starter salg av Linux-PCer”

  1. Det går iallefall riktig vei. Jeg hadde vel trodd at Dell skulle være først ut, men det er bra at andre selskaper tar iniativ. Prisen er det heller ikke noe å si på.

  2. Endelig
    Vurderer å kjøpe denne, men aventer litt 🙂 har bruk for ny stasjonær boks, men er noen andre prioriteringer på listen min også 🙂

  3. Hadde PC-en vært kraftigere kunne dette kanskje blitt den neste boksen jeg kjøper til hjemme-PC. Verdt å nevne er det kanskje også at Windows-utgaven av nøyaktig samme boks koster 4.164 kroner.

Comments are closed.