Mobilen fyller 50 år

Mobilen fyller 50 år Fra å være en tung og uhåndterlig koloss på 40 kilo eller mer, har mobiltelefonen hatt en rivende utvikling til dagens ørsmå og avanserte multimediestasjoner, og i år fyller den 50 år. Hører jeg et lite hipp-hurra?

Stockholm (NTB): Fra en tung og uhåndterlig innretning på 40 kilo til ørsmå multimediestasjoner. Utviklingen til mobiltelefonen har vært rivende, og i år fyller den 50 år, skriver den svenske avisen Expressen.

– På 80-tallet var det mange som spurte seg hva som var poenget med å lage telefoner som man kunne ta med seg ut eller i bilen, sier sjefredaktør i avisen Mobil, Linus Brohult, til nettavisen expressen.se.

Utviklingen av mobiltelefonen har vært rivende, spesielt de siste årene. For få år siden var det for eksempel ikke mulig å sende SMS mellom mobiler med ulike leverandører. Nå er det mulig å laste ned musikk og filmer til mobilen, som også er utrustet med kamera.

Men skepsisen har ofte vært stor når nye finesser er blitt lansert.

– På de første SMS-modellene kunne man bare ta imot tekst. Ingen kunne tenke seg at kundene ville ønske å skrive selv, sier Brohult, som tror skillet mellom mobil og datamaskin kommer til å forsvinne.