Minside vant europeisk pris

Heidi Grande Røys Da vinnerne av den europeiske prisen for fremragende e-forvaltningsløsninger, European eGovernment Awards 2007 skulle kåres i Portugal torsdag, var de norske nettportalene Minside og GeoNorge finalister – Minside endte opp med å vinne i sin klasse.

Minside ble lansert 18. desember i fjor og er en nettportal som samler elektroniske tjenester fra det offentlige på ett sted, som tjenester fra Trygdekontoret, Folkeregisteret og Lånekassen, for å nevne noen. Ansvarlig for Minside er Norge.no, som igjen er underlagt Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD).

GeoNorge er det nasjonale nettstedet for kartdata og annen geografisk stedfestet informasjon i Norge, der kan brukere søke etter og få tilgang til det som er tilgjengelig av slik informasjon. GeoNorge utvikles og driftes av Statens kartverk.

Men det var altså Minside som gikk av med seieren, noe det står respekt av – for det var i alt hele 311 prosjekter nominert til European eGovernment Awards 2007 i fire ulike klasser, så konkurransen må ha vært stor (se vinnerne).

Heidi Grande Røys og Co. på konferanse

Heidi Grande Røys og Co. på konferanse.

– Prisen er en internasjonal anerkjennelse av norsk nybrottsarbeid, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys (SV).

Prisene ble tildelt de beste europeiske løsningene innen elektronisk forvaltning, og Minside vant i klassen «Participation and transparency» (deltakelse og gjennomsiktighet).

Prisutdelingen var en del av EUs fjerde ministerkonferanse om e-forvaltning, en konferanse som også er et utstillingsvindu for innovative løsninger innenfor e-forvaltning. Under konferansen ble 52 utvalgte prosjekter spesielt presentert som nyvinninger andre europeiske land kan bygge videre på, og både Minside og GeoNorge var blant disse.

– Norge ligger helt i front innen utviklingen av offentlige elektroniske tjenester i Europa. Norge.no har gjort en fabelaktig jobb for å samordne offentlig informasjon i Norge. Minside er et eksempel på innovasjonskraften, viljen til samarbeid på tvers av organisasjon og forvaltningsnivå og evnen til fornying i statlig og kommunal sektor, sier Heidi Grande Røys.

I forkant av prisutdelingen var fornyingsminister Heidi Grande Røys spesielt invitert til å holde en tale, og blant flere andre interessante emner pratet hun også om Minside. Interesserte kan lese talen i sin helhet på Regjeringen.no: Citizen-centric online transformation – My eGovernment.

Kilder: FAD: Minside tildelt…, FAD: Minside og GeoNorge… og FAD: Heidi Grande Røys til europeisk…. (Foto: FAD.)

1 thought on “Minside vant europeisk pris”

  1. Jeg mener at dette er helt fantastisk og at alle folk som bryr seg om åpenhet og tilgjengelighet i Norge, bør juble av dette, uansett politisk tilknytning. Jeg er naturligvis spesielt fornøyd da Heidi Grande Røys er SV-representant, men hun er uansett en knakende flink politiker, uansett hvilket politisk ståsted man har.

Comments are closed.