Microsoft lanserer Zune

Zune Mens det enda kun var noen få dager siden Apple lanserte den nye utgaven av sin iPod, avdekket Microsoft i går kveld (norsk tid) sin etterlengtede iPod-konkurrent, Zune.

Den nye MP3-spilleren fra Microsoft kommer i tre farger; sort, brun og hvit. Den har en kapasitet på 30 GB, og inneholder funksjoner for trådløs nettverkstilkobling, innebygget FM-mottager, og en 3 tommer stor skjerm.

Zune i sort

De trådløse egenskapene i Zune vil både kunne brukes for overføringer mellom PC-er og andre Zune-spillere, overføringen mellom to Zune-spillere kaller Microsoft i pressemeldingen for en Zune-til-Zune-funksjon.

Microsoft skriver videre i pressemeldingen at Zune vil komme i salg i USA til helligdagene i år, noe som sannsynligvis betyr at den vil komme i butikkene innen julesalget begynner. IT-nytt vet ikke når Zune kommer på markedet i Norge, men det er kanskje rart om den ikke kommer hit også innen jul. Microsoft har enda ikke oppgitt prisen på Zune.

Økonomisk Rapport meldte i går følgende: «Markedet reagerte på nyheten med å løfte aksjen til Microsoft med 1.6 prosent. Og investorene har nok tro på at konkurranse er bra for business, for Apple steg med akkurat like mye.»

Flere bilder av Zune finner du på Microsofts egne sider: www.microsoft.com/presspass/presskits/zune.

Hvorvidt Zune blir en iPod-killer eller ikke, skal jeg ikke ha noen formening om, den jobben er det sikkert noen andre som tar rimelig kjapt!

Kilder: Microsoft PressPass: Microsoft’s Zune Delivers … og Engadget: Microsoft launches the Zune!