Microsoft lanserer en betaversjon av Soapbox

Soapbox beta Microsoft lanserte i dag en betaversjon av Soapbox, en tjeneste som skal la brukerne laste opp sine egenproduserte videoklipp på Internett, hvor de så blir tilgjengelig for alle som har lyst til å se på dem. Tjenesten kommer til å konkurrere med tilsvarende tjenester som allerede er godt etablert.

Det er eksisterende tjenester som YouTube, Google Video, Yahoo Video og Revver, som Microsoft med Soapbox, etter hvert som tjenesten lanseres offisielt, skal kjempe om brukerne med.

På tross av at de etablerte konkurrentene er store, har Microsoft et godt trumfkort på hånden. De kommer nemlig til å integrere Soapbox i Windows Live Spaces og Windows Live Messenger, og vil på denne måten få markedsført tjenesten til et enormt antall brukere.

Foreløpig er betaversjonen av Soapbox kun åpen for testbrukere, og for å bli en testbruker må man først ha en invitasjonskode. For å få en slik kode kan man sette seg på en venteliste ved å klikke på «request an invitation»-lenken som finnes rett under «Sign In»-knappen på soapbox.msn.com.

Men en advarsel er på sin plass, det kreves nemlig at man bruker Internet Explorer eller Firefox som nettleser, enten på en Windows XP eller Machintosh OS X-maskin. Med andre ord er samtlige Linux-brukere, og brukere av andre nettlesere enn de to nevnte, stengt ute fra å teste tjenesten, uavhengig av om de har en invitasjonskode eller ikke. Dette er etter undertegnedes oppfatning (som bruker Opera) helt typisk for Microsoft, og det er frekt å diskriminere vekk brukere på denne måten. På grunn av dette, skal det bli spennende å se om tjenesten blir åpen for alle, uavhengig av plattform, når den omsider blir offisielt lansert.

Kilde: Microsoft PressPass: MSN Launches Beta of Soapbox on MSN Video.