Metacafe betaler for populære videoer

Metacafe Mandag lanserte videodelingstjenesten Metacafe en ny tjeneste kalt Producer Rewards hvor de betaler brukere som laster opp populære videoklipp per visning – en testbruker skal angivelig ha tjent hele 23.000 dollar allerede.

Den brukerredigerte videodelingstjenesten Metacafe, er bare én blant mange andre tilsvarende og populære tjenester, som YouTube (nylig kjøpt opp av Google), Google Video, Yahoo Video, Revver, Break.com, og Microsofts kommende Soapbox, bare for å nevne noen.

Noen av disse tilbyr allerede en eller annen form for betaling. Revver for eksempel, viser annonser på slutten av videoene, og hvis en seer klikker på annonsen, deler de fortjenesten med deg, mens Break.com betaler deg 1000 dollar hvis videoen din havner på forsiden av nettstedet. Markedslederen YouTube har derimot enda ikke innført noen form for betaling.

Hos Metacafe går opplegget ut på at du mottar 5 dollar per tusen visninger etter at videoen din har nådd de 20.000 første visningene – med andre ord må videoen være temmelig populær før pengene begynner å strømme inn.

Videre opplyser Metacafe om at du beholder alle rettighetene til videoene du laster opp, og at de tillater at du distribuerer dem på flere andre steder samtidig som de ligger på Metacafe sine nettsider. Les mer om dette på Producer Rewards og How Do I Qualify For Producer Rewards?

Metacafe har ifølge seg selv mer enn 1 million unike besøkende i døgnet som til sammen ser på mer en 400 millioner videoer hver måned. Til sammenligning ble det avspilt 100 millioner videoer på YouTube i døgnet, dette ifølge tall fra Googles pressemelding 9. oktober i år.

Brukeren som skal ha tjent hele 23.000 dollar på videoen sin, skal ha tjent disse da han var med på å teste tjenesten i en startfase – du kan se videoen hans her og selv bedømme om du synes den er verd pengene.

Da er det vel bare å si opp dagjobben, kjøpe seg et filmkamera, filme, og slenge opp et par mer eller mindre småmorsomme filmsnutter, og så bare vente på at pengene skal fosse inn …

Kilde: Wired News: Runner-Up Takes on YouTube.

1 thought on “Metacafe betaler for populære videoer”

Comments are closed.