Lydløs ringetone skal lure lærerne

Vibrate og TDC Et dansk teleselskap har utviklet en ny type ringetone som kun skal kunne høres av yngre mennesker, og nå gir de vekk ringetonen, medfølgende veiledning til hvordan man kan bruke den i skoletimene uten å bli oppdaget av lærerne, til 10.000 danske skoleelever.

København (NTB): Danske skoleelever kan nå ringe til hverandre på mobil uten fare for å bli oppdaget av lærerne. Teleselskapet TDC har nemlig utviklet en ringetone som bare kan oppfattes av unge ører.

Ringetonen «Mosquito» ligger i et svært høyt toneleie, nærmere bestemt 17.000 hertz. Dette så høyt at de færreste mennesker over 30 års alder er i stand til å høre den, skrev Internetavisen Jyllands-Posten søndag.

I gratisbladet Vibrate tilbyr TDC gratis «Mosquito»-ringetone til i alt 10.000 danske mobilbrukere. De som slår til, får ifølge Jyllands-Postens nettutgave også en veiledning om hvordan man kan ringe og bli oppringt i skoletimene, uten at læreren merker noe som helst.

– De fleste skoler liker ikke at elevene har mobilen stående på i timene, og løsningen er ikke å sette telefonen på vibrering, for det kan også høres. I stedet kan du nå få ringetonen «Mosquito», så bare tenåringer kan høre at det ringer, heter det i Vibrate.

Bladets redaktør Morten Holter Sørensen kaller utdelingen av slike ringetoner «en morsom gimmick». Men Kim Laursen som leder foreldreforeningen Skole & Samfund i København mener påfunnet er forkastelig og kan gå ut over elevenes arbeid på skolen.

6 thoughts on “Lydløs ringetone skal lure lærerne”

  1. “mener påfunnet er forkastelig og kan gå ut over elevenes arbeid på skolen”
    Hvis mobiltelefoner fortsatt går ut over undervisningen i dag, da må må undervisningen være lite spennende spørr du meg.

  2. Men dette er da ikke noe nytt?
    Jeg leste da noe om slike ringetoner før sommeren en gang…

  3. Det er nytt at det danske teleselskapet, TDC, gir vekk 10.000 slike ringetoner til skoleelever (i gratisbladet Vibrate), samt at de gir veiledning i hvordan man best bruker det uten å bli oppdaget av lærerne.

  4. Bare en “Gimmick” kalte de det. Vil nå heller si at det er billig markedsføring av firmaet som gir disse gratis. Hvor mange har nå skrevet om denne saken? Hvor mange har lest alle disse artiklene?

Comments are closed.