Lurte gjennom forbud mot nettgambling

USAs flagg Da USAs president på fredag ga endelig godkjenning av et lovforslag som skal øke havnesikkerheten i landet, fikk amerikanerne samtidig et fullstendig ubeslektet forbud mot nettgambling med på kjøpet.

Washington (NTB-DPA-AFP): Da USAs president George W. Bush ga endelig godkjenning til et lovforslag som skal øke havnesikkerheten i landet, satte han også en effektiv sluttstrek for gambling på Internett.

Bush nevnte ikke nettgambling med ett ord da han undertegnet den nye lovgivningen i en seremoni fredag: All oppmerksomhet var rettet mot den politisk langt viktigere lovgivningen om havnesikkerhet.

Men vedlagt den nye loven om havnesikkerhet er en annen ny lov som medfører kraftige restriksjoner på gambling på Internett.

De to lovendringene har tilsynelatende ingenting med hverandre å gjøre, men ble flettet sammen i Kongressens behandling som et taktisk grep for å få gjennom de mer kontroversielle gamblingrestriksjonene.

Den nye gamblingloven innebærer at banker og kredittkortselskaper i USA ikke lenger har lov til å behandle betalinger som er relatert til nettspill.

Se også CNET: Slipping tech laws in via the back door og IT-nytt: Krise i den europeiske nettspillbransjen.