Lanserer Wiki for installasjonsguider

Et forlag i Storbritannia lanserte nylig et åpent og brukerredigert oppslagsverk med guider for installasjon av programvare – forlaget har allerede lagt til en mengde installasjonsguider fra sine bøker, og håper nå at entusiastiske brukere vil legge til og redigere flere guider.

Det er bokforlaget Packt Publishing som står bak lanseringen av det nye nettstedet Installationwiki.org, et nettsted med gratis guider for installasjon av programmer og produkter innenfor en mengde kategorier.

Foreløpig består nettstedet for det meste kun av guider lagt ut av forlaget selv, men er allikevel ganske omfattende, og du finner en mengde guider til installasjon av programmer innen kategorier for fri programvare (åpen kildekode), CMS-systemer, webutvikling, databaser, Java, PHP og mye mer – men forlaget forventer at Wikien kommer til å vokse og øke med mange flere installasjonsguider i månedene som kommer.

– Målet for Installationwiki.org er å bli det første stoppestedet for søk etter informasjon om installasjon av programvare, skriver Packt Publishing i en pressemelding.

Installationwiki.org er akkurat som det populære nettleksikonet Wikipedia basert på MediaWiki, som igjen er fri programvare og kan brukes gratis av alle som trenger en Wiki.

Kilder: The Packt Publishing Blog og Packt Publishing’ pressemelding.