Lagrer hundretusenvis av blogginnlegg

1 day in historynettstedet History Matters blir britene invitert til å delta i et bloggprosjekt kalt «One Day in History», det går ut på å skrive et dagbokinnlegg om deres liv tirsdagen 17. oktober, bidragene vil så bli arkivert i en seksjon på British Librarys nettsted.

London (NTB-AFP): Detaljer fra én dag i hundretusenvis av briters liv skal lagres i en «digital tidskapsel» i British Library, skriver The Sunday Times. Alle som vil kan delta i bloggprosjektet «One Day in History».

Alle briter er invitert til å delta i prosjektet ved å skrive mellom 100 og 1.000 ord om tirsdagen denne uka ved å logge seg på internettsiden www.historymatters.org.uk.

Flere britiske kjendiser deltar i prosjektet, som blir beskrevet som «en blogg for det nasjonale registeret». Studenter og lærere på 29.000 skoler er også blant dem som er invitert til å delta.

Prosjektet er inspirert av masseobservasjoner av britenes dagligliv, utført av sosiologer under andre verdenskrig.

– Vi ønsker at denne dagen får en egen plass i historien som et bilde på dagliglivet i begynnelsen av det 21. århundret, sier Fiona Reynolds i National Trust, som organiserer prosjektet.

Se også The National Trust: 17 October 2006 – «One Day in History».

2 thoughts on “Lagrer hundretusenvis av blogginnlegg”

  1. En dag i historien

    British Library oppfordrer i dag britiske bloggere til å fortelle om sin 17. oktober i bloggen sin. Dette skal deretter lagres i nasjonalbiblioteket som et tverrsnitt av bloggende briters liv.

Comments are closed.