La ut skrytevideo på nettet og fikk bot

YouTube-video En fartsentusiast i begynnelsen av 20-årene er bøtelagt med 8.500 kroner etter å ha lagt ut en skrytevideo med råkjøring på Googles brukerredigerte videonettsted YouTube – politiet fant mannen ved å følge elektroniske spor han hadde etterlatt seg på nettet.

Råkjøringen som ble filmet og lagt ut på YouTube foregikk på en strekning mellom Drammen og Asker på E18, og speedometeret i bilen viste en hastighet på opp mot 240 kilometer i timen.

Nå må mannen i begynnelsen av 20-årene punge ut med 8.500 kroner i bot etter å ha lagt ut videoen som avslører råkjøringen på Internett.

På politiets nettsted kan vi lese at «Politiet fant mannen ved å følge elektroniske spor han hadde etterlatt seg på nettet».

På spørsmål om Google som YouTubes eier hadde utlevert personens identitet til politiet, ble det svart slik:

– Nei, dette har jeg funnet ved å bruke noen timer på kontoret med min egen PC. Vedkommende selv hadde lagt ut mange signaler på nettet, blant annet hadde han gitt uttrykk for hva slags bil det var, dette tok jeg utgangspunkt i da jeg jobbet meg videre inn på vedkommende fra egne registre, sa trafikkansvarlig i Søndre Buskerud politidistrikt, Morten Hassel til IT-nytt. Som også la vekt på at det kun var blitt brukt «gammeldagse metoder».

Etter at undertegnede uten hell har forsøkt å spore opp den aktuelle videoen på YouTube, kan det se ut til at den i etterkant er fjernet, og bildene brukt i artikkelen er altså ikke fra den omtalte videoen.