Kompetansesenter for fri programvare lanseres

Kompetansesenter for fri programvare Det blir en begivenhetsrik uke, og mange vil nok mene at det skrives norsk IT-historie når Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV) onsdag skal lansere Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare.

For å få med oss foranledningen må vi helt tilbake til februar i fjor, hvor seks organisasjoner bestående av Kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon, IKT-Norge, Troms- og Buskerud fylkeskommune, Høgskolen i Buskerud, og Rådet for Drammensregionen, gikk sammen om å utarbeide et forslag til Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare.

FriProg-magasinet

«Senteret skal ha en pådriver-, informasjons- og tilretteleggerrolle, slik at kompetanse om fri programvare økes, og at valg av programvare tuftes på faglige, juridiske og økonomiske vurderinger nasjonalt og lokalt.», stod det i forslaget (se friprog.no).

Mindre enn to år senere blir senteret en realitet.

Når folk fra NUUG (Norwegian UNIX User Group), IKT-Norge, IBM Norge, og andre organisasjoner samles i Drammen kunnskapspark onsdag 15. august, har de én ting til felles – de ivrer alle for utbredelsen av fri programvare.

Heidi Grande Røys (SV) starter arrangementet klokken 12:00 med selve lanseringen, deretter følger et spennende program med mange interessante foredragsholdere, før det hele avsluttes med en uhøytidelig «grillaften» på takterrassen.

Programmet vil etter hvert dukke opp på det nye nettstedet til Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare på friprog.no, men frem til det er på plass, kan du lese det på linux1.no/node/2772.

Du kan også lese mer om fri programvare i kompetansesenterets nye magasin, FriProg-magasinet.

IT-nytt reiser selvfølgelig til Drammen på onsdag for å overvære at Fornyingsministeren «klipper snora», og for å dekke flere av de spennende foredragene som holdes, og det vil derfor ikke bli publisert nye saker denne dagen. Men følg med i dagene derpå, hvor det vil bli publisert både artikler og bilder fra arrangementet!

Oppdatering: Ønsker økt bruk av fri programvare i Norge.