Kjøpe og salg av aksjer på nett

Hvis du fortsatt syntes det virket for komplisert, frykt ikke. Da jeg begynte å investere i aksjer, hadde jeg ingen anelse om å kjøpe og selge aksjer. Men hvis du vil ha en helt passiv inntekt fra aksjehandel, så er det uten tvil mulig.

Du trenger ikke ha mye kunnskap for å kjøpe aksjer. Alt du trenger å gjøre er å finne en serie aksjer eller et investeringsfond der du har spredt investeringene dine bredt. Mange aksjefond får utbytte årlig, så legg merke til hvor mye utbytte de gir hvert år og når du får det. Hver gang du får utbytte, kan du dra nytte av sammensatt rente ved å investere hele avkastningen på nytt.

Personlig investerer jeg som tidligere nevnt aldri i enkeltaksjer, da det er for komplisert å finne ut hvilke aksjer som har en fremtid og hvilke ikke. Jeg foretrekker å investere i indeks eller investere globalt der jeg får spre den ene aksjen min i flere tusen aksjer. Det betyr også at jeg ikke forventer at investeringen min vil øke med 100% i løpet av et år, men det betyr også at jeg ikke mister hele investeringen min hvis selskapet jeg investerer i går konkurs eller mister 50% av investeringen min, hvis aksjen faller.

Det er lettere å holde oversikt over investeringene dine hvis du ikke har 20 forskjellige aksjer å holde styr på, men bare kan følge en enkelt aksje. Når jeg investerer i et aksjefond som å investere i indeks, fokuserer jeg på å finne noen aksjefond som maksimalt har 0,5-1% årlig i april (årlig prosentsats).

Kjøp aksjer med disse tipsene

Det er veldig viktig at du vet forskjellen mellom ordinære aksjer og aksjefond. For de fleste handler aksjehandel om å velge mellom disse to typer investeringer.

Du kan velge å kjøpe enkeltaksjer i forskjellige selskaper. Du kan starte med å kjøpe en enkelt eller to aksjer, bare for å dyppe tåen i aksjehandelsvannet. Istedet for å kjøpe cola kan du kjøpe aksjer i cola, og i stedet for å kjøpe en kopp kaffe kan du kjøpe aksjer i kaffe. Det er imidlertid mulig å bygge en portefølje med mange individuelle aksjer, men det tar virkelig mye penger å få deg spredt på nok forskjellige aksjer, for å spre risikoen.

Her kan du f.eks. velg Nordnet månedlig sparing der du automatisk kjøper aksjene dine og investerer pengene dine. Les mer om aksjekjøp på Aksjebloggen.com

Aksjefond: Disse aksjefondene lar deg investere svært lite penger i mange forskjellige aksjer med en enkelt handel. Fond kan investere i en indeks, i mange forskjellige aksjer og globalt. Når du investerer i et aksjefond, eier du små deler av mange selskaper. Du kan ha flere aksjefond sammen for å bygge en virkelig diversifisert portefølje.

Fordelen med verdipapirfond er at du får investeringsspredningen, noe som reduserer risikoen for å miste hele investeringen. Men de vil neppe stige som en rakett, slik noen vanlige enkeltaksjer noen ganger gjør. Fordelen med enkeltaksjer er at hvis du velger de riktige, så kan du virkelig tjene mye penger, men oddsen for at en enkelt aksje vil gjøre deg rik er veldig liten.

For de fleste investorer, spesielt de som investerer pensjonen, er valget om å investere primært i aksjefond det beste valget.

Lag et budsjett

Nye investorer har ofte to spørsmål når det gjelder dette trinnet i prosessen:

Hvor mye penger skal jeg begynne å investere i aksjer? Hvor mye penger du bør kjøpe en enkelt aksje for, avhenger av hvor dyrt aksjen er. Prisen på en aksje kan variere fra noen få cent til mange tusen kroner. Hvis du vil investere i aksjefond, og har et lite budsjett, kan du faktisk fortsatt ha muligheten til å spre risikoen, da de ofte ikke koster mye per stykk, og da er du fortsatt trygg på at risikoen spres godt og grundig I de fleste tilfeller.

Hvor mye penger skal jeg investere i aksjer? Hvis du investerer gjennom aksjefond (har jeg nevnt at aksjefond er det jeg foretrekker?), Så kan du investere ganske mye penger i aksjer. Spesielt hvis du har en lang tidshorisont før du må bruke pengene igjen. Du bør ikke investere pengene dine, selv om du før du vurderer å investere dem, bør du bruke pengene innen et år eller to. Hvis du gjør det, er det en relativt høy risiko for at du enten ikke tjener noe på investeringen din, eller at du vil tape penger på den. Mange erfarne investorer som investerer på sikt, investerer alle pengene de kommer nær. Så hvis du har litt penger, bør du ikke bruke det ennå, invester det!

Aksjehandel for nybegynnere trenger ikke å være vanskelig, og du trenger ikke å ha god utdannelse eller god kunnskap om å handle aksjer. Hvis du vil begynne å handle aksjer, er den beste tilnærmingen ofte å bruke så lite tid på investeringen som mulig. Ikke la følelsene dine kontrollere måten du handler aksjer på. Kjøp aksjer hvis du vil øke formuen din på sikt. Mange lar følelsene kontrollere investeringene sine, og når de ser aksjen sin falle med 10%, skynder de seg for å selge for å minimere tapet. Dette betyr ofte at du tar feil beslutninger og taper penger på investeringen.