Jo Lunder slutter i Ementor

Ementor Jo Lunder går av i Ementor, og dansken Claus Hougesen overtar som ny konsernsjef fra 1. september. Snuoperasjonen i Ementor er ferdig, fastslår Lunder.

Oslo (NTB-Kjetil Elsebutangen): Jo Lunder overtok ledelsen i Ementor for tre år siden, da selskapet var i krise og aksjekursen sank. En stor snuoperasjon ble innledet. Norske Ementor fusjonerte med danske Topnordic, og sammen kjøpte de opp svenske Atea og ble Nordens klart største leverandør av IT-infrastruktur.

– Jo var rette mann på jobben. Han var arkitekten bak en del av oppkjøpene, sier styreformann Ib Kunøe i Ementor ASA etter at Lunders avgang ble gjort kjent torsdag.

– Riktig tidspunkt

– Tidspunktet for et bytte er
godt, Ementor-sjef Jo Lunder.

Styreformann Kunøe kaller Lunders avgang «en ubehagelig overraskelse». Selv mener Lunder at tidspunktet er riktig.

– Integrasjonen er fullført. Vi har levert gode resultater i tre kvartaler og står på solid fjell. Jeg følte ikke at vi var der for seks-åtte måneder siden, men det har gått fortere enn planlagt. Nå er første fase over og tidspunktet for et bytte er godt, sier Lunder.

Lunder går til stillingen som president i Johan H. Andresens selskap Ferd Industrial Holdings. Lunder har sittet i styret i Ferd Holding siden 2004.

– Jeg gleder meg til å få en annen rolle. Sammen med Andresen skal vi investere og forvalte mange penger, sier Lunder.

Ved utgangen av 2006 ble verdiene i Ferd anslått til 12,5 milliarder kroner. Selskapet har et mål om 10 prosent årlig avkastning, men har ligget langt over det de to siste årene.

Dansk etterfølger

Dansken Claus Hougesen overtar etter Lunder som konsernsjef i Ementor ASA fra 1. september. Hougesen er i dag visekonsernsjef i selskapet og administrerende direktør i Topnordic.

– Den enes død, den andres brød, sa styreformann Kunøe da han kommenterte lederbyttet på en pressekonferanse i Oslo torsdag.

Hougesen lover på sin side å videreføre dagens strategi for å nå målet om en omsetning på 20 milliarder kroner og et driftsresultat før avskrivninger på 1 milliard kroner i 2010.

Styreformann Kunøe varsler nye oppkjøp for å nå dette målet.

Mer informasjon i Ementors pressemelding. Foto: Ementor/Johan Wildhagen.