IT-nytt to måneder etterpå

Nyheter skrives Da har det gått mer enn to måneder siden IT-nytt ble lansert, og det er på tide med en ny rapport. I tillegg til å klage litt, presenterer jeg litt enkel statistikk, bilder fra kontoret, informasjon om nye funksjoner, en avtaleinngåelse, samt litt svada …

Jeg ser ingen grunn til å legge skjul på at det har vært slitsomt å drive IT-nytt, ja til og med så slitsomt at jeg flere ganger den siste måneden har vurdert å legge ned hele sulamitten – men jeg har ikke fått meg til å gjøre det, og har bestemt meg for å holde ut og prøve i noen måneder til …

Fordi det er så mye spennende å skrive om siden sist, nøyer jeg meg med å bruke det ovenstående korte avsnittet til klagingen jeg innledningsvis advarte om.

Hovedkontoret

Først ønsker jeg å presentere bildene. Bildet til høyre er fra IT-nytts hjemmekontor – og hjemmekontor er det fordi det er tøft å være gründer med dårlig økonomi. Det neste bildet du ser litt lenger ned, tok jeg mens jeg holdt på å skrive artikkelen «Nedlastere vil ha både i pose og sekk» (klikk på bildene for større utgaver), noe som forøvrig gir meg noe annet artig å fortelle om. I etterkant var det nemlig to IT-aviser som skrev om det samme som meg, og som i tillegg oppga IT-nytt som kilde – det synes jeg var gøy!

Den ene av dem var IT-avisen med artikkelen «Nedlastere vil ikke betale», og den andre var Comon.dk med artikkelen «Downloadere vil ikke betale». Men dessverre hadde IT-avisen klart å ødelegge lenken til IT-nytt ved feilaktig å plassere HTML-elementet <br> i selve URL-en, men ille var det ikke, for straks jeg kom til å tenke på at jeg kunne legge inn en videresending fra den gale URL-en til den riktige, bestod jeg på nytt kun av ett eneste stort smil.

Statistikk og avtaleinngåelse

Nyheter skrives

Siden forrige månedsrapport 11. november, har det blitt publisert 41 nyheter som tilsammen har fått 67 kommentarer, av disse er 26 skrevet av Jarl Henrik Viken og meg selv, og 15 av NTB (Norsk Telegrambyrå).

Men som noen sikkert har lagt merke til, er det ikke publisert nyheter fra NTB siden slutten av oktober, årsaken til det er at jeg valgte å si opp avtalen med dem, noe som igjen skyldes IT-nytts svake økonomi. Men i dag overrasket jeg meg selv storlig da jeg plutselig valgte å inngå en ny avtale med dem, og som noen kanskje har lagt merke til ble det publisert én nyhet av NTB i dag. Men det er akkurat som sist kun en midlertidig avtale jeg har inngått – den varer fra 10. november til 10. desember.

Da utgjør i skrivende stund de totale tallene siden IT-nytt ble lansert 6. september, 118 publiserte nyheter som tilsammen har fått 177 kommentarer, av disse er 45 skrevet av NTB, mens de resterende 73 er egenproduserte nyheter skrevet av Jarl Henrik Viken og meg selv.

Videreutvikling av nettstedet

Dessverre har jeg vært altfor treg med videreutviklingen av nettstedet, men jeg har da fått gjort litt de siste ukene. Av nye funksjoner og innhold, vil du nå finne følgende:

Arkivet består ikke lenger kun av en lang liste over alle artiklene, men har i stedet blitt delt opp i kategorier som viser artiklene til hver enkelt forfatter, samt kategorier for hver måned. Jeg vurderte lenge å innføre emnebaserte kategorier, men kom frem til at det ville bli for mye arbeid med å sortere og vedlikeholde noe slikt – jeg håper at løsningen jeg bruker i arkivet nå er tilfredsstillende.

Videre har jeg lagt til et Google-søk i tillegg til IT-nytts eget internsøk på søkesiden, det har jeg gjort fordi Google leverer et overlegent internsøk, samt fordi IT-nytts eget søk ikke gir resultater fra kommentarene, men kun fra selve artiklene.

Om oss-siden er også oppdatert. I motsetning til før, inneholder den nå både bilder og beskrivelser av hver enkelt forfatter på IT-nytt (med unntak av NTB), samt et kontaktskjema for de som ikke ønsker å ta kontakt ved å bruke e-post eller telefon.

IT-nytt søker skribenter

Har du lyst til å skrive for IT-nytt, er du hjertelig velkommen til det. Men frem til det eventuelt blir litt penger i kassa, kan jeg dessverre ikke betale deg – derimot kan jeg tilby deg noe annet i kompensasjon:

Skriver du 10 nyheter eller mer i året, får du din egen ferdiginstallerte Movable Type-blogg på et underdomene av it-nytt.no (valgfritt), FTP-tilgang og 400 MB lagringsplass, samt én e-postkonto. I tillegg vil du fra hver artikkel få en klikkbar lenke over navnet ditt som peker til din egen hjemmeside (valgfritt), samt en oppføring på Om oss-siden med bilde og beskrivelse av deg selv.

PS: Er du ny på IT-nytt, vil du kanskje finne det interessant å lese følgende artikler om lanseringen av nettstedet: Webaksess: Ny norsk IT-nettavis, Webaksess: IT-nytt lanseres onsdag 6. september og IT-nytt: Velkommen til IT-nytt!

11 thoughts on “IT-nytt to måneder etterpå”

 1. “samt fordi IT-nytts eget søk ikke gir resultater fra kommentarene, men kun fra selve artiklene”
  MovableType kan “selvfølgelig” også søke i kommentarene. Det du må gjøre for å få til dette er å putte en “SearchElement both” i “mt-config.cgi”

 2. Jeg var klar over at Movable Type hadde muligheten til å søke i kommentarene, men fordi jeg aldri har tatt meg tid til å undersøke hvordan det gjøres, har jeg ikke visst hvordan. :o) Jeg takker deg derfor for tipset om hvordan det gjøres! Så får jeg se om jeg får tid og krefter til å implementere dette etter hvert … (jeg husker dog at jeg har lest at det kreves en god del mer ressurser hvis man åpner for å søke i kommentarene, så jeg må undersøke det først)

 3. Først vil jeg bare takke for en veldig fin nyhetstjenste. Ett av de virkelig store fortrinnene med denne siden kontra de andre, og langt større, nyhetstjenestene er at siden laster fantastisk fort. Det liker vi!
  Et lite forslag til forbedring bare; det hadde vært utrolig praktisk om artikkelbildene på forsiden også var lenker til artikkelen. Jeg tar meg selv i å flere ganger trykke på bilde for så å vente på at noe skal skje.
  Tusen takk for en fin tjeneste!

 4. Det ville være veldig trist hvis dere legger ned, dette er den eneste IT-avisen jeg leser fast.
  Dessuten tar det jo tid å opparbeide seg et ‘rykte’ også, så jeg synes ikke dere skal gi opp så lett. To måneder er ingenting.

 5. Håvard Hvassing: «… det hadde vært utrolig praktisk om artikkelbildene på forsiden også var lenker til artikkelen …»
  Det var et godt forslag, og jeg ønsker faktisk å gjøre det, men på grunn av måten jeg har implementert det i CMS-et (Movable Type), har jeg vanskelig for å gjøre det på en tilfredsstillende måte …
  PS: Takk for alle de positive tilbakemeldingene!

 6. Nå har jeg verken sett koden din eller brukt så mye tid med Movable Type, men i mitt hode skulle ikke det være annet enn i templaten å skrive noe sånt som lignet på dette <a href=”<$MTEntryURL$>”><$MTEntryImage$></a>

 7. Det er ikke vanskelig å få til, men det er vanskelig å få til på en tilfredsstillende måte – noe som i praksis betyr at bildene også får lenker til artikkelen fra selve artikkelsidene, og ikke kun fra forsiden, og det vil jeg helst ikke.

 8. Da fant jeg en løsning på problemet allikevel, dessverre medfører det at jeg manuelt må endre hver eneste artikkel, og frem til jeg er ferdig med det vil ikke alt fremstå riktig …
  Uansett, bildelenkene er på vei! 🙂

 9. Morsomt at IT-nytt blir brukt som kilde! Det er en bra anerkjennelse og ta med seg. Fortsett den gode jobben og ikke gi opp enda. Hvis jeg skal komme på en ting dere kan gjøre for å bli mer spennende, så er det å bruke flere og/eller større bilder i artiklene.

Comments are closed.