IT-nytt relanseres 15. august

Asle Ommundsen Det er med glede jeg kan informere om at IT-nytt gjenoppstår fra de døde onsdag 15. august. I den anledningen har jeg i en ukes tid jobbet med et nytt design, og håper det faller i smak! (Oppdatering: Lanseringsdatoen er endret til 1. august, men det er først 15. august vi starter opp for alvor.)

Det var ikke med lett hjerte jeg valgte å legge ned IT-nytt 27. desember i fjor, bare fire måneder etter lanseringen 6. september (men hele 163 artikler rikere!) – men jeg var rett og slett overarbeidet og utbrent. Når jeg nå har valgt å relansere, håper jeg derfor dere holder forventningene nede, for jeg er kun én person, og skal jeg unngå å gå på en ny smell, er jeg nødt til å begrense meg litt – det nytter ikke å jobbe døgnet rundt, ikke i lengden i hvert fall.

Facebook

For dere som er aktive på Facebook, opprettet jeg for kort tid siden en egen gruppe for IT-nytt. Og allerede nå, mindre enn to uker senere, har gruppa fått hele 51 medlemmer. Det synes jeg er stort! Til sammenligning har Hardware.nos Facebook-gruppe 69 medlemmer (inkludert meg!), og den har eksistert mye lenger. Sjekk IT-nytts Facebook-gruppe på facebook.com/group.php?gid=2403264674.

Nytt design

Jeg har lagt mye arbeid ned i det nye designet til IT-nytt, og håper det faller i smak! Men jeg håper også på konstruktiv kritikk og tilbakemeldinger, for det kan alltid bli bedre!

I tillegg til det nye designet, har jeg gjort noen store, og noen ikke fullt så store endringer i oppbygging og funksjonalitet på sidene. For å nevne noe:

Jeg har kjøpt lisens for ett år på Google Custom Search Business Edition, og internsøket til IT-nytt leveres nå av Google. Beklageligvis krever søket at man har JavaScript påslått, men jeg håper de gode og kjappe søkeresultatene veier opp for dét. Som dere kan se har jeg plassert søkeboksen på samtlige sider (rett under menyen i venstre kolonne), og håper den blir flittig brukt slik at jeg får valuta for pengene!

Av mindre endringer, har jeg lagt til visning av publiseringsdatoene i ingressene på forsiden, forbedret arkivsidene, endret på om oss-siden og lagt til en kommentarveiledning, bare for å nevne noe – for på tross av at mye av det som er gjort ikke er så synlig, har jeg altså endret litt på det aller meste!

Gi din støtte!

Det er ikke lett å starte og drive en nettavis alene, og jeg kan derfor ikke annet enn å ta imot all den støtte jeg kan få. Det være seg alt fra oppmuntrende kommentarer, bloggposter med anbefaling av IT-nytt, bidrag med tips til nyheter, skriving av artikler, eller økonomisk støtte – all hjelp mottas med takk. Takk!

8 thoughts on “IT-nytt relanseres 15. august”

 1. Lykke til igjen, Asle. Håper det går bedre denne gangen. Bare ikke slit deg ut, så går det nok bra. Ta det litt mer med ro; det er ingen krise at det ikke kommer en nyhet en dag, det er verre at du plutselig må ta et halvt års pause fordi du har brent lyset i begge ender. 🙂

 2. Takk til dere begge. Du vet alltid å treffe spikeren på hodet, Asbjørn, jeg skal prøve å følge rådene dine!

 3. Vi trenger virkelig en skikkelig norsk nettavis om IT.
  De som finnes skal i tillegg til nyheter drive med altfor mye annet, og det gjør at sidene blir tunge og slitsomme å bruke. Denne kan man jo faktisk besøke (uten å bruke RSS-feeds) uten å få krampe i øyeeplet.
  Kjempefint om du skulle få med deg flere som kan bidra med stoff også. Kommer jeg over noe bra stoff, skal jeg gi beskjed.

 4. Det var hyggelig å høre at du syntes det! Jeg er veldig forsiktig med bruk av annonser, noe som blant annet innebærer at jeg aldri legger ut animerte annonsebannere, unngår å plassere reklame i selve artikkelteksten, og at jeg generelt prøver å holde antall annonser på hver side lavt. Til gjengjeld håper jeg lesere som bruker ymse nettlesertillegg til å filtrere vekk annonser, vurderer å hvitliste IT-nytt. 🙂
  Takk for din støtte, Audun!

 5. Hei Asle!
  Har du vurdert å innføre et system ala slashdot, hvor brukere kan sende inn artikler, som du senere kan moderere for publisering på lik linje med egne artikler? Da kan du jo spare deg selv for en del arbeid også. Kanskje den mest effektive måten å korte ned arbeidsmengden det er å vedlikeholde et slikt nettsted. Bare et tips!

 6. Takk for forslaget, Helge. Jeg har ikke tenkt på det, og skal vurdere det. Når det er sagt, er dere hjertelig velkommen til å sende inn artikler eller tips om nyheter.
  Terje, vil du jeg skal tipse deg når kommentar nummer 999 er postet? 😉

Comments are closed.