IT-nytt én måned etterpå

Asle Ommundsen Da har det gått mer enn én måned siden IT-nytt ble lansert, og jeg synes det er på tide med et tilbakeblikk og en oppsummering. I tillegg ønsker jeg tilbakemeldinger fra IT-nytts lesere – både ris og ros mottas med stor takk!

Siden IT-nytt ble lansert onsdag 6. september, har det blitt publisert 77 nyheter som tilsammen har fått 110 kommentarer. Kommentar nummer 100 ble forøvrig postet av Terje, dessverre har ikke IT-nytt økonomi til å dele ut noen gave, så han må nøye seg med en takk og gratulasjon her. Gratulerer og takk for interessen du viser, Terje!
Den 13. september inngikk IT-nytt en midlertidig avtale med NTB (varer ut oktober måned) om å publisere IT-relaterte nyheter fra dem, noe som frem til i dag har utgjort 30 nyheter. Videre var IT-nytt så heldig å motta en flott nyhetsartikkel fra Jarl Henrik Viken om Nintendo Wii lanseringen (og krysser fingrene for at det kommer flere godbiter fra han i fremtiden). Tilbake sitter undertegnede med 46 egenproduserte nyheter.

Kort oppsummert har det vært mye mer arbeid enn jeg først forestilte meg, men jeg lover å gi IT-nytt en real sjanse, så får fremtiden vise om det kun vil bli en solsvidd uttørket og glemt døgnflue i vinduskarmen til det store Internett, eller en levedyktig og verdig konkurrent til de store norske nettbaserte IT-avisene …

Lyst til å skrive?

Undertegnede tråler hvert døgn overskriftene til mer enn 1500 IT-nyheter og har ganske god oversikt over nyhetsbildet, men noe helt annet er det å produsere dem, noe som alt i alt er en svært tidkrevende affære – og så lenge jeg er alene om å skrive, består dette arbeidet stort sett av å velge vekk saker som ikke skal dekkes, for jeg har ikke kapasitet til å skrive mer enn maksimum fire nyheter hver dag, men ofte ikke mer enn kun én.

Jeg søker derfor etter skribenter som har lyst til å skrive for IT-nytt på dugnadsbasis, dog, litt er jeg i stand til å gi i kompensasjon (har du kapasitet til å skrive flere nyheter hver uke, er jeg villig til å gi deg eierandeler):

Skriver du minimum 10 nyheter i året, får du din egen ferdiginstallerte Movable Type-weblogg på et underdomene av it-nytt.no (valgfritt), FTP-tilgang og 400 MB lagringsplass, samt én epostkonto. I tillegg vil du, om du selv ønsker det, få en klikkbar lenke (kan for eksempel peke til din egen hjemmeside) fra hver artikkel du har skrevet. Etter hvert vil det også bli opprettet egne avsnitt på om oss-siden med korte beskrivelser av hver forfatter (gjerne med bilder), samt kategorier som lister opp alle artiklene den enkelte forfatter har skrevet.

Så har du lyst til å skrive for IT-nytt, er du hjertelig velkommen! Send meg i så fall din ferdigskrevne nyhetssak på e-post til asle@it-nytt.no, eller ta kontakt i forkant for mer informasjon.

For mye penger?

IT-nytt er på utkikk etter investorer, så hvis du leser dette, Idar Vollvik, er du hjertelig velkommen med pengene dine! Nå er det ikke behov for de helt store summene, men frem til IT-nytt står på egne ben med reklameinntekter, er det et desperat behov for en månedlig sum til å dekke løpende utgifter, spesielt til å få dekket inn utgiftene for NTBs tjenester.

Hva synes du?

Til slutt ønsker jeg tilbakemeldinger fra IT-nytts lesere. Hva er dårlig, og hva er bra? Hvilke funksjoner savner du? Uansett hva du har på hjertet, om det er ris eller ros, setter jeg stor pris på en tilbakemelding fra deg!

(PS: Med mindre det dukker opp noen spesielt store IT-nyheter eller NTB kommer med noen godsaker, blir det på grunn av nødvendig vedlikeholdsarbeid, videreutvikling av nettstedet, samt en mindre forkjølelse, dessverre ikke publisert flere nyheter i dag.)

15 thoughts on “IT-nytt én måned etterpå”

 1. Jeg er innom mer eller mindre daglig. Liker godt oversiktlige presentasjonen av både dine nyheter og feed’en av nyheter fra andre norske IT-aviser. Stå på videre!

 2. Ja til nå synes jeg faktsik det har vært bedre en jeg forventet.
  Selv om jeg ikke helt veit hva jeg forventet 😛
  Jeg leser stort sett det som kommer opp her og synes det er befriende å kunne lese (it)nyheter som ikke drukner i reklame.
  Om dette sliter økonomisk på det synes jeg du skal putte opp en mulighet for å donere spenn, jeg vil i alle fall gjøre det (så fort jeg får irsk visakort)…

 3. Jeg syntes IT-nytt gjør det bra! Presentasjonen på hovedsiden er fin med nyheter presentert sekvensielt med et bilde til høyre. Fortsett med det.
  Ellers syntes jeg at du kanskje kan åpne for donering av kroner.

 4. Takk for oppmuntrende ord og generelt positive tilbakemeldinger!
  Når det gjelder forslaget om å åpne opp for pengegaver, blir jeg straks usikker – for IT-nytt drives ikke på idealistisk grunnlag, og jeg føler derfor det ville vært galt av meg. Men jeg skal tenke litt på det i dagene som kommer, så får vi se …

 5. Hva så om siden ikke drives på idealistisk grunnlag?
  Så lenge du ikke lar reklamen overta helt, og lar siden være så oversiktlig som den er, er det et produkt jeg godt kan betale noen kroner for.

 6. Det er jo bare å skrive at sidene ikke er idealistisk basert, men trenger donasjoner for å holde seg flytende i startfasen. Da kan jo de som ønsker å sponse noen kroner gjøre det!

 7. Hey.
  Jeg er innom her iblant, og synes det er en bra tjeneste.
  Forslag til (noe jeg vil anse som en) forbedring:
  – Større ingress fra artiklene på forsiden. Se f.eks. hvordan de gjør det på http://www.techcrunch.com/. På denne måten får du presentert mer av innholdet slik at det ser mer innbydende ut å trykke seg inn til hele artikkelen. Man må pirre lesernes nysgjerrighet og interesse.

 8. Jeg er, som de andre kommentatorene her har sagt, også positivt overrasket og litt imponert. Jeg abonnerer på feeden din og har tatt meg selv i flere ganger å heller lese IT-nytt sin dekning av en gitt sak enn f.eks. Hardware.no sin. Dette er fordi IT-nytt alltid har en grundigere dekning og beskrivelse av nyheten, med gode kildehenvisninger og gjerne egne (journalistens, aka Asle) tanker om den dekte nyheten. Dette er veldig bra.
  Det eneste jeg savner er et større volum og en bredere dekning. Men før du får til dette forstår jeg at IT-nytt trenger flere skribenter. I tillegg kunne siden hatt et litt friskere design, men dette tar også lang tid og jeg vet at du ikke er noen designer, Asle. Kan hende du får “donert” et design? Du kunne jo prøvd å dratt igang en designkonkurranse med tid og stunder, når IT-nytt går litt mer på skinner.

 9. Takk for alle de positive tilbakemeldingene!
  Asbjørn: Jeg må innrømme at jeg får litt prestasjonsangst når jeg leser kommentaren din, for det er ikke alltid jeg er i stand til å skrive så dekkende om en sak, det vil variere alt etter hvor mye tid jeg føler jeg har …
  Takk for forslagene også, det er godt mulig vi kunne kjørt en designkonkurranse etter hvert – men akkurat nå føler jeg det er viktigst å få på plass manglende «funksjonalitet» som kategorier, for eksempel …
  Ting tar tid. 🙂

 10. Du trenger ikke å ha prestasjonsangst, Asle, dette mestrer du fint. Du skriver godt og på en personlig måte, noe som gjør det mye mer interessant å lese nyheter her enn på andre mer “refererende” og upersonlige nettsteder. Det liker jeg. Å ta telefoner til selskaper, organisasjoner og personer som omtales i artiklene dine vil gi deg en “edge” i forhold til konkurrerende nettaviser og det vil være mye mer interessant å lese artiklene dine enn andres.
  En annen ting jeg har tenkt på er hvorfor du ikke har annonser på sidene. Google sine tekstbaserte annonser hadde passet godt inn på venstresiden og kunne faktisk gitt en verdiøkning til nettsidene, da dette er en teknisk nettavis og annonsene derfor også i mange sammenhenger ville vært det samme. Relevante annonser er faktisk interessant.

 11. Takk for en hyggelig tilbakemelding, men prestasjonsangst har jeg, og kommer jeg nok til å fortsette å ha.
  Når det gjelder å ringe selskaper jeg skriver om, og slikt, har jeg ikke mulighet til å gjøre det så ofte, for det tar for lang tid, men jeg skal prøve å gjøre det så ofte som mulig (men det blir altså ikke så veldig ofte).
  Angående reklame, så har jeg jo faktisk det. Jeg har plassert reklameenheter fra Google AdSense på tre forskjellige steder på samtlige sider, blant annet har jeg én i venstrekolonnen som du nevner jeg burde. Når det gjelder den i venstre kolonne, viser jeg der alternative annonser for Opera (som jeg ikke tjener penger på), denne annonsen vises de gangene Google ikke klarer å vise noen annonser, noe som skjer titt og ofte.
  Har du blokkert annonsene uten å vite det, eller kanskje det er en brannmur hos deg som blokkerer dem, eller lignende?

 12. IT-nytt to måneder etterpå

  Da har det gått mer enn to måneder siden IT-nytt ble lansert, og det er på tide med en ny rapport. I tillegg til å klage litt, presenterer jeg litt enkel statistikk, bilder fra kontoret, informasjon om nye funksjoner, en avtaleinngåelse, samt litt svada …

Comments are closed.