IT-nytt én måned etter relansering

Blåmandag Da har det gått én måned siden IT-nytt ble lansert på nytt den 1. august, og akkurat som i fjor vil jeg også i år ta et lite tilbakeblikk for hver måned – dessverre har det ikke gått videre bra denne måneden.

Jeg synes ikke august måned har vært noe å skryte av, og kan ikke annet enn å være misfornøyd og gi «ris til egen bak», for jeg er ikke i nærheten av å produsere mange nok artikler. Hvis vi sammenligner med den første måneden etter IT-nytt ble lansert i fjor, produserte jeg den gangen hele 77 nyheter, mens jeg i august i år ikke engang har publisert halvparten av dette.

Tallene for august er som følger: Totalt 33 artikler, hvor 17 er skrevet av NTB (Norsk Telegrambyrå), og 16 av meg selv. Disse artiklene har mottatt 47 kommentarer, og for dét sender jeg dere en stor takk, for kommentarene har gjort artiklene enda mer interessante.

Uten tvil en blåmandag

Etter å ha stått opp klokken 04:30 i natt, og brukt flere timer på å jobbe meg gjennom en liste på mer enn 1100 nyhetsoverskrifter/ingresser som hadde samlet seg opp i RSS-leseren over helgen, for ikke å snakke om pressemeldinger og tips som var kommet inn på e-post, var jeg allerede utslitt – det så ut til å bli en skikkelig blåmandag, og blåmandag ble det – for jeg orket ikke å produsere noen nyheter i dag (annet enn én slapp agurknyhet fra NTB). Her er en liste over nyhetene jeg endte opp med å vurdere, men ikke fikk gjort noe mer med.

Nyhetsplukk fra helgen

Asle Ommundsen

Det hjalp ikke med mer kaffe!

Orker man ikke, så orker man ikke, og når det ikke nytter med mer kaffe, er det ikke stort annet å gjøre enn å beklage – beklager.

Tøffere enn forventet

Jeg skulle gjerne vært litt mer optimistisk, men august har vært tøffere enn forventet, og jeg har som nevnt ikke vært i nærheten av å produsere mange nok nyheter til å kunne si meg fornøyd med egen innsats, og ser mørkt på fremtiden.

Jeg lurer på om jeg noen gang lærer, lærer å ikke ta meg vann over hodet?

11 thoughts on “IT-nytt én måned etter relansering”

 1. Synes da IT-nytt har vært glimrende! Spesielt likte jeg dekningen av OOXML, men det er flere artikler som jeg synes har vært veldig interessante.
  Det er ikke kvantitet som teller, men kvalitet. Dessuten synes jeg da ikke et snitt på over en artikkel om dagen er så verst, så ikke heng med hodet du.

 2. Hei! Jeg syns det har vært mye bra å lese på it-nytt denne måneden, jeg.
  Enig med Audun i at OOXML-dekningen har vært bra. Jeg har nå også fått til vane å først sjekke it-nytt før jeg går over på min forrige “foretrukne” (men mindre seriøse) it-avis. Den slipper jeg som regel å sjekke nå, siden du har overskriftene fra den avisa i høyremargen 😉
  Dersom du ønsker flere tips inn, så kan du jo lage en enkel “tips-knapp” på sidemenyen? Hm, mulig det for blir for mye spam.
  (Selv var jeg iferd med å tipse om brudd på GPL-lisensen i D-link sin GNU/Linux-baserte nettverkslagringsenhet DNS-323, da linken ftp://ftp.dlink.se/GPL/DNS-323/ ikke inneholdt noen filer annet enn lisensteksten. Det har visst endret seg nå. Men er all GPL-kode der? For alle spillere også?)
  Uansett, jeg som leser av it-nytt ser på måneden som en veldig bra start! Som referanse, så leser jeg jevnlig slashdot, Linuxmagasinet, titter innom linux1.no, leser overskriftene Free Software Magazine, irriterer meg over uriktighetene som til stadighet dukker opp i Teknisk Ukeblad, osv osv. Men som sagt: Siden oppstart av IT-nytt har det vært den første siden jeg har sjekket.
  Lykke til videre!

 3. Jeg synes du klarer deg bra, Asle. Personlig foretrekker jeg heller få, utvalgte nyheter fremfor en rekke uinteressante nyheter som bærer preg av masseproduksjon. Det har vi definitivt nok av her i landet.
  Ellers hadde jeg noen tanker om hvordan du kunne finne en spesiell nisje. I stedet for å rape ut nyheter på løpende bånd kan du vurdere en modell som «A List Apart», hvor du heller vektlegger å produsere noen riktig gode nyheter, riktignok med litt høyere frekvens enn ALA, men nyheter hvor du setter deg bedre inn i stoffet enn det vi ser i andre nettaviser. Hvis du orker kan du gjerne også synse litt frem og tilbake om emnene du lanserer. Kall det gjerne en digital IT-utgave av Morgenbladet.

 4. Helt enig med de andre her i at kvalitet er utrolig mye viktigere enn kvantitet, samt at nyhetene jeg har lest på IT-nytt har vært særdeles interessante og godt skrevet (spesielt de du har skrevet selv).
  ALA-tipset til Martin er også veldig godt og noe du kan vurdere. ALA kommer ut i “utgaver”, noe jeg mener IT-nytt også kunne gjort. Med undertittelen “utvalgte IT-nyheter”, passer det veldig godt, og med tanke på formatet til IT-nytt ellers samt hvor mye tid og arbeid du legger ned i hver artikkel, synes jeg dette kunne vært en interessant vinkling.
  Stå på videre, Asle. Heller én god artikkel på IT-nytt enn 20 masseproduserte og dårlige artikler på ITavisen.

 5. Jeg fulgte ikke nøye med på forrige runde av it-nytt, men har nå lagt den til de obligatoriske daglige bokmerkene.
  Jeg må si meg enig med de andre innleggene. Valg av saker, og vinklingen på dekningen er ofte mer interessante for meg enn hos andre norske nettsteder med atskillig hyppigere publiseringer og flrer folk på lønningslisten.
  Alt i alt er jeg imponert over hva du får til. Forslaget til Martin Bekkelund høres spennende ut, særlig hvis det kan få deg til å holde ut lenger. Jeg skal nok klare å legge om vanene litt slik at du kommer med blant de obligatoriske ukentlige bokmerkene 🙂

 6. Kaffi hjelper mot det meste, men som flere har påpekt i kommentarene her er det definitivt bedre med kvalitet enn kvantitet. IT-nytts egenproduserte saker er interessante etter min mening, så det er altså bedre med sjeldnere og bra enn ofte og tynt. IT-nytt er for øvrig eneste nyhetsstrøm jeg abonnerer på av norskspråklige it-nyhetstjenester – faktisk blant annet fordi det ikke er alt for mange daglige saker å pløye gjennom.

 7. Tja hva mer skal jeg si enn det som allerede er skrevet over?
  Norge trenger et serjøst it-nettsted, hvor artiklene er arbeidet med, ikke kommer rullende på et samlebånd, med andre ord Norge trenger IT-Nytt.
  Heller få gode artikler og at it-nytt overlever enn at du sliter det ut 🙂
  Stå på 🙂

 8. Altså: it-nytt er langt å foretrekke fremfor de øvrige norske it-tabloidene. Spørsmålet er bare om de nevnte it-tabloidene lar det være _plass_ til andre leverandører.
  En del av stoffet som postes her er kanskje mer interessant utenfor Norge. Hva med å prøve en engelsk utgave?

 9. Takk så mye for de positive tilbakemeldingene, samt mange gode forslag. Jeg skal vurdere alle forslagene og tar til meg alt som er nevnt, så får vi se hva fremtiden bringer.
  Jeg må innrømme at jeg får litt prestasjonsangst når jeg leser kommentarene deres, og håper dere ikke forventer at jeg nødvendigvis kommer til å klare å opprettholde et like høyt nivå hele tiden. Det kommer nok til å gå i bølgedaler – akkurat nå føles det som jeg er i bunnen av en slik.
  Når det gjelder Teknisk Ukeblad, «M», har jeg nå byttet dem ut med en relevant kategori hos VG, og håper dere er fornøyd med det valget.
  Vedrørende om jeg heller skulle prøve en engelsk utgave, Arve, har jeg rett og slett ikke noen mulighet til det, for min skriftlige engelsk er alt for dårlig.

 10. Er helt enig i kommentarene over. Jeg ble kjempelykkelig da jeg så at sakene faktisk er bearbeidet, og ikke bare er kjappe oversettelser fra utenlandske nettsteder som det meste vi ellers finner på norske sider.

Comments are closed.