Internet Explorer 7 er lansert

IE7 Da er den engelske versjonen av Internet Explorer 7 lansert, i ukene som kommer blir den tilgjengelig i ytterligere seks språk, deretter vil versjoner for de resterende språkene lanseres i perioden november til januar. Den norske versjonen kommer tidligst i november.

Det er altså kun den engelske versjonen av IE7 som nå er lansert, i de nærmeste ukene kommer den så på arabisk, finsk, fransk, tysk, japansk og spansk, de 24 resterende språkene som skal støttes vil deretter bli lansert i faser mellom november og januar – noe som betyr at vi risikerer å måtte vente helt til januar 2007 før vi får en norsk versjon av IE7.

Etter hvert vil IE7 dukke opp som en automatisk oppdatering fra Windows update som en såkalt «høyt prioritert» oppdatering, ønsker du å blokkere den, finner du mer informasjon om hvordan det gjøres i FAQ-en for IE7 Blocker Toolkit, men Microsoft oppfordrer til at man installerer IE7 når man blir varslet via Windows update.

Den engelske versjonen av IE7 kan lastes ned fra microsoft.com/windows/ie (14.9 MB), og kan installeres på Windows XP med Service Pack 2, Windows XP 64-bit Edition og Windows Server 2003 Service Pack 1.

Helt siden versjon 6 av Internet Explorer ble lansert 27. august 2001, har nettleseren stått på stedet hvil, og den har i de siste årene kun vært å regne som en «hest og kjerre» i forhold til konkurrentene – at det tok Microsoft over 5 år før de fikk lansert en ny versjon, har vært svært ødeleggende for en positiv utviklingen av Internett, og jeg er ikke i stand til å si noe positivt om dem når de nå lanserer IE7.

Internet Explorer er fortsatt som en «hest og kjerre» å regne sammenlignet med konkurrentenes moderne nettlesere, men den er ett lite skritt i riktig retning. Men jeg vil fortsatt anbefale Windows-brukere alternative nettlesere, som Opera eller Firefox, som begge forøvrig er helt gratis.

Kilder: IEBlog: Internet Explorer 7 for …, IEBlog: IE7 for the World og Microsoft Press Pass.

1 thought on “Internet Explorer 7 er lansert”

  1. Er IE7 noe bedre enn IE6?

    Internet Explorer 7 ble sluppet ut i dag. Propagandaen om bedre støtte for standarder har vært stor fra Microsofts egne rekker. Men har egentlig noe blitt forbedret, eller er dette kun et nytt skall, implementering av utdaterte funksjoner og den samm…

Comments are closed.