I dag feirer verden Internett

OneWebDay Fredag 22. september skal i år for første gang markeres som verdensdagen til Internett og bli feiret verden over. Det er i hvert fall det grunnleggeren av OneWebDay, Susan Crawford, ønsker, noe det også ser ut til at hun i stor grad har klart.

Det er opprettet et eget nettsted for verdensdagen til Internett på onewebday.org.

Susan Crawford sier at hun ønsker folk skal bruke dagen til å reflektere over hvordan Internett har endret livene deres.

Hun oppfordrer nettbrukere til å laste opp fotografier til nettsteder ment for deling av bilder, som for eksempel Flickr og Webshots, og at man så markerer dem med stikkordet OneWebDay.

Hun oppfordrer også bloggere til å markere dagen ved å skrive om hva Internett har betydd for dem og hvordan det har endret deres liv. For dere som ikke vet hva en blogger er for noe, så er det et kallenavn for en person som skriver en dagbok på Internett, en slik dagbok kalles gjerne for en blogg, og personen som skriver den blir da en blogger.

Det skal bli spennende å se om den norske bloggsfæren kommer til å feire denne første verdensdagen til Internett, eller om den vil passere ubemerket. En oppdatert oversikt over hva som til enhver tid blir skrevet om i norske blogger finner du på Bloggarkivet og Bloggrevyen.

I tillegg blir dagen markert med ymse tilstelninger i mange land. Det blir blant annet sammenkomster i New York, Beograd, Wien og Filippinene, men sannsynligvis mange andre steder også. New York vil få besøk av Tim Berners-Lee, mannen som ofte betegnes som oppfinneren av Internett.

Undertegnede vet ikke om noen norsk markeringer av dagen, men hvis andre vet om det, hadde det vært fint om det ble kommentert nedenfor.

Kilde: BBC News: Global web celebrations under way.