Google News på norsk

Google-nyheter Etter at Google i natt lanserte både en norsk og svensk betautgave av Google News, er det nok mange som vil si at «det var på tide», for det har nå gått mer enn fire år siden de lanserte den første engelske utgaven av nyhetstjenesten.

Den nye norske utgaven av Google News, finner du på news.google.no, i tillegg finner du en lenke til den fra Googles norske forside.

Forsiden til Google-nyheter

Fra før av har vi flere tilsvarende norske nyhetstjenester, som Mylder, Abcsøk, Kvasirs nyhetssøk, og Sesams nyhetssøk, bare for å nevne noen. Det skal derfor bli spennende å se hvordan de kommer til å klare seg når de nå omsider får konkurranse fra Google-nyheter.

Det er norske Petter Wedum og Håvard Husevåg Garnes, som praktikanter hos Google i sommer, sammen med Jonas Yngvesson fra Sverige, har utviklet og tilrettelagt den norske løsningen – og da Google News i natt ble lansert i Norge og Sverige, fikk de selv æren av å skrive om det i Googles offisielle blogg i artikkelen «Google News in Scandinavia».

Google-nyheter samler og syndikerer nyhetsartikler fra omtrent 400 norske nyhetskilder. Det hele blir så gjort søkbart og organisert i emnekategorier.

I tillegg har tjenesten flere avanserte funksjoner som gir mange spennende muligheter, noe du kan lese mer om på «Om Google-nyheter». Én funksjon jeg selv har funnet spesielt nyttig, er muligheten for å abonnere på RSS/Atom-kanaler for søkeresultatene til bestemte søkeord, noe jeg har vært en flittig bruker av på den engelske Google News-siden.

Med den nye norske og svenske utgaven av Google News, finnes tjenesten nå i 38 forskjellige land.

Kilde: Overstadig Bruseth: Google News Norge.

1 thought on “Google News på norsk”

  1. Reagerer på Googles bildebruk

    Torsdag lanserte Google en norsk utgave av Google News, en tjeneste som har fått hard kritikk i mange land, og nå reageres det også i Norge – Mediebedriftenes Landsforening (MBL) mener Googles bildebruk er i strid med norsk lovgivning …

Comments are closed.